Članek
Trener Simon Rožman v pogovoru po bolečem porazu ni mogel in ni želel skriti razočaranja
NEDOPUSTNE NAPAKE IN HUDA KAZEN
Foto: Grega Wernig
Ob vrnitvi v Ljudski vrt po 40 dneh nismo uspeli izboljšati vtisa iz Kidričevega, končalo se je s petim porazom v letošnjem prvenstvu. Ko odideš na odmor z 0:3 kljub številnim priložnostim, ko gre tekma na takšen način v nepravo smer, je težko pričakovati boljši razplet...

“Čestitke ekipi Domžal za zmago. Za vsako našo neizkoriščeno priložnost smo bili kaznovani, ogromno je bilo napak v fazi obrambe. Na domačem terenu si ne smemo privoščiti, da dobimo tri zadetke. Prejeti tri zadetke v enem polčasu pa je nedopustno. V drugem polčasu je bilo po opravljenih menjavah nekoliko boljše, toda gledano v celoti pa je bilo prikazano veliko, veliko premalo z naše strani. Poraz je povsem zaslužen,” Simon Rožman po bolečem porazu ni mogel in ni želel skriti razočaranja.

“Eno je bila želja, izražen motiv, navdih med pripravami, nekaj povsem drugega pa prikazano na igrišču. Zadev s treninga, dogovora iz slačilnice nismo prenesli v tekmo, kar glede na izkušnje moštva ne bi smel biti problem, zato me preseneča, da se to dogaja. Na treningu je ena zgodba, na tekmi pa se vrstijo slabe odločitve. Govorimo o osnovah, o nedopustnih napakah glede discipline v igri, kar je bilo opazno pri vseh treh prejetih zadetkih. A tudi v drugih fazah igre.”

Alibijev ob takšni predstavi ni, ne moremo pa mimo zapravljenih priložnostih v uvodnem delu. Kar štirih pri rezultatu 0:0.
“Glede na dogajanje pred tem je bilo nezasluženo iti na odmor z 0:3. Iz dobre tranzicije je bil Matko sam pred vratarjem, potem smo imeli v eni akciji tri zaključke iz bližine. Če bi zadeli, bi lahko šla rezultatska krivulja v drugo smer. Ekipa je potrebovala pozitivno spodbudo, ena zadeva, morebitno naše vodstvo bi lahko obrnilo potek. Tako pa so Domžale kaznovale vsako našo napako.”

Ne samo brez treh točk, za nekaj časa smo ostali tudi brez treh igralcev…
“Ta tekma je, žal, terjala tudi velik davek v obliki poškodb. Guerrico bo zagotovo manjkal dlje časa, gre za raztrganino na rastišču zadnje stegenske mišice. Poškodovana sta tudi Vrhovec in Milec. Počakati moramo, za kakšno rupturo mišice gre pri Vrhovcu. Milec ima rupturo aduktorja. Upam, da ne preveliko. Če bi ju čakal daljši premor, bomo morali poiskati rešitve znotraj kadra, imamo pa popolno zaupanje tudi v fante iz nogometne šole.”

Kako se odzvati in pobrati po tej neprijetni situaciji?
“Predaje ne bo, zagotovo pa bo prišlo do določenih sprememb v ekipi. Fantom bomo predstavili in pokazali vse zadeve, z moje strani je prisotno veliko razočaranje. Predvsem moramo najprej razčistiti vsak pri sebi, kaj želimo od te sezone, kakšen izplen si želimo. Odkrito se bomo pogovorili, brez izmikanja. In naredili vse, da bi v prihodnje izboljšali podobo. Zagotovo pa ne bomo reševali zadev prek medijev, z izjavami v javnosti, ampak v slačilnici. Iz tega moramo izplavati skupaj. Ni veliko časa do naslednje tekme, toda ta ritem v finišu sezone hitro prinaša priložnost za boljši odziv. Maribor se bori za prvo mesto, igralec Maribora pa mora prenesti vse, kar sodi k tem boju. Razumljivo je, kaj navijači pričakujejo od nas. Časa ni, tega smo se zavedali. Tekme si sledijo zapovrstjo, fantje so vsak tretji, četrti dan pod drobnogledom. Toda osnova je pristop, borba za klub in dres, spoštovanje do institucije.”

Nadaljujemo v soboto, v Ljubljani. Z gostovanjem pri Bravu.
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26