Članek
Pogled z igrišča na trenutno stanje: Amir Dervišević
KRIVDO SI MORAMO RAZDELITI IGRALCI
"Sami smo zapletli situacijo in jo moramo zdaj sami tudi rešiti”
Foto: Grega Wernig
Nadaljevanje prvenstva po pettedenskem premoru v nasprotju z željami in načrti. Po porazu proti Domžalam je po 29. krogu zaostanek na lestvici povečan na sedem točk.

“Težko je izbrati prave besede za opis dogajanja. Slaba tekma z naše strani, o tem ni dvoma. Lahko bi govorili, kaj bi bilo, če bi izkoristili katero izmed priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Domžalčani pa so na drugi strani dejansko zadeli iz vseh treh, ki so jih imeli. Potem smo poskušali spremeniti potek v drugem polčasu, toda treba je priznati, da nismo bili pravi in na tistem nivoju, ki se od nas pričakuje. Predvsem pa nismo izpolnili, kar smo se dogovorili pred tekmo,” v pogledu z igrišča Amir Dervišević.

Prikazano proti Domžalam je ocenil kot neprimerno za kriterije v vijoličastem.
“Poraz je zaslužen, ne iščemo izgovorov. Nesmiselno je preveč govoriti o tem, kar je bilo, je pa bil zagotovo njihov vratar najboljši posameznik na igrišču. Morda bi bilo drugače in bi šla tekma v drugo smer, če bi izkoristili katero izmed obetavnih situacij pri rezultatu 0:0. Toda preveč je čejev. Nismo opravili svoje naloge, kot je treba. Vsak se mora pogledati v ogledalo in poskrbeti, da gremo naprej, kot se za Maribor spodobi.”

Kje so razlogi za takšno podobo na igrišču, kaj storiti za ponoven vzpon?
“Treningi so res izjemni, analize strokovnega štaba natančne. Spremenili smo nekatere zadeve, vse gre med pripravami v pravo smer, potem pa pride tekma in je zgodba povsem drugačna. Strokovni štab dela odlično, krivdo si moramo razdeliti med seboj le igralci. Težko je pojasniti, v čem je težava. Kot bi pregoreli v želji, da se pokažemo v pravi podobi. Niso prazne besede, ampak najbolj pomembno je pozabiti to, kar se je zgodilo v torek. Čim prej. Hitro bo naslednja tekma, ki nam ponuja priložnost za popravni izpit. Sami smo zapletli situacijo in jo moramo zdaj sami tudi rešiti.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26