Članek
Trenerjev napovednik derbija v Ljubljani (nedelja, 16.45)
POZITIVNE DELE ZDRUŽITI V CELOTO
"Opazno je pri fantih, da se je nasmešek vrnil na obraze"
Foto: Grega Wernig
Finiš sezone, z zaključnim bojem za prvo mesto se začenja v nedeljo. Z derbijem, ki šteje dvojno. Tekma dodatnega navdiha ponuja tudi možnost skoka na vrh lestvice.

»Ne ukvarjamo se s preračunljivostjo. Skušamo vplivati na tiste zadeve, na katere lahko. Je pa lepo, da smo se vrnili in da odločamo sami o sebi. Pripravljamo se z namenom, da bi vse pozitivne dele skušali združiti v celoto in bi čim večji del tekme delovali na visokem nivoju. Pričakujem zanimivo tekmo enakovrednih ekip. Gre za derbi, ki prinaša dodaten naboj. Verjamem, da bo tekma razgibana, pestra. Tudi tekmeci imajo nihanja v igri, podobno kot mi. Toda derbi lahko zadeve v trenutku obrne v drugo smer. S kvaliteto, ki jo premoremo in z veliko pozitivne energije, verjamem, da lahko te slabše faze skrajšamo in pripeljemo tekmo do želenega razpleta,« v napovedniku velikega nedeljskega izziva Simon Rožman.

V Ljubljano z dvema točkama zaostanka na lestvici in brez kaznovanih Blaža Vrhovca ter Marcosa Tavaresa, vračata pa se Aleks Pihler in Denis Klinar. Bo nared Jan Repas, ki je v torek odšepal z igrišča?
»Priključil se je treningom, verjamem, da ga bo zdravniška služba uspela usposobiti za nastop. To je zdaj trenutek, ko moramo stisniti zobe, igralci in vsi v klubu.«

Za trenerja bo nedeljski derbi prvi na vijol'čni klopi.
»Iz trenerskega vidika so priprave enake, se pa čuti močnejša energija s strani. Vsak si želi biti del največje tekme slovenskega klubskega nogometa, vendar sem glede trenerskega dela povsem miren. Skušamo iz dneva v dan ohranjati pravila, odnose, strukturo, sestavljati mozaik del po del. Opazno je pri fantih, da se je nasmešek vrnil na obraze, kar je pozitivno. Ko se vklopijo čustva, ki jih prinaša derbi, je tudi energija na višjem nivoju in verjamem, da bomo v derbiju na nivoju, na katerem lahko upravičimo zaupanje navijačev.«

Večni derbi št. 4 in zadnji v letošnji sezoni: Olimpija – Maribor, nedelja, ob 16.45.
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0