Članek
Pogled s klopi na enourni boj desetih proti enajstim, ki nas je pripeljal do +3 pred zadnjim krogom
LEPO JE VIDETI METANJE NA GLAVO
Foto: Grega Wernig
Še en velik korak, še ena učinkovita predstava brez dobljenega zadetka. Razigrana vijol’čna četa je morala prestati tudi boj desetih proti enajstim skoraj polno uro zaradi hitre izključitve Denisa Klinarja, vendar je najpomembnejši cilj izpolnjen.

Trenerjeva ocena dvoboja v Kopru: “Čestitke igralcem za prikazano. Med zelo dobrim začetkom tekme smo pravočasno zadeli, imeli nadzor, potem se je zgodil rdeči karton, ki pa nas ni vrgel iz tira. Ohranili smo dobro organizacijo, faza obrambe in disciplina sta bili na visokem nivoju, iz dobrih tranzicij smo zadeli drugič, nato še tretjič. Žal smo zaradi nespametne izključitve porabili veliko moči, tako da gremo okrnjeni v zadnjo tekmo, a z mladostniško pozitivno energijo in opaznim napredkom v igri.”

Dve tretjini igralnega časa z igralcem manj bi ob porabi energije lahko bolj vplivali tudi na izvedbo, a je moštvo kljub mladosti ohranilo zbranost in mirnost.
“Bili smo zelo dosledni pri pokrivanju in z dobro komunikacijo, sodelovanjem, homogenostjo, ki jo želimo kazati kot ekipa. Seveda še imamo določene pomanjkljivosti, je pa lepo videti fante, ko se mečejo na glavo za svoj klub. Tudi igra je bila v večjem delu tekme na visokem nivoju, sprejemali smo dobre odločitve v zadnji tretjini, kar je prava popotnica za finiš prvenstva. Predvsem pa za naslednjo sezono, ko so smernice jasno zastavljene.”

Iz Kopra s točkami in še z boljšim izhodiščem na lestvici. Dve od treh tekem dramatične končnice smo dobili…
“Predvidevanja so bila v tej smeri, da bodo 3 zmage v končnici dovolj. Toda ne bomo se ukvarjali z matematiko, ampak le z našo ekipo in zadevami, ki jih želimo početi na igrišču. Če pogledamo, kje smo bili, na minus 7, je velik uspeh, da smo se z napredkom v igri pripeljali do te situacije, ko se lahko borimo za naslov.”

Zdaj sledi finale prvenstva, prvič pred gledalci v Ljudskem vrtu (ob spremenjem terminu bo dvoboj z Muro v soboto ob 20. uri). A tudi ob spoznanju, da nekateri fantje še nimajo izkušenj z bojem za trofejo.
“Negotovost v boju za vrh je še posebej zanimiva za gledalce, kot trener pa se ukvarjam z izzivom, ki ga prinaša za našo mlado ekipo. Če pogledamo kader, je Mura nedvomno izkušenejša, a to ne bi smelo biti pretiranega pomena v zadnjem krogu. Pot je zastavljena, vsi skupaj želimo videti našo ekipo, ki bo igrala dober nogomet. V tem finišu pa veliko pomeni spoznanje, da bodo z nami tudi navijači, ki bodo fantom lahko v veliko pomoč v trenutkih, ko morda v določenem delu tekme ne bo šlo vse po željah,” je poudaril Simon Rožman.

Še informacija glede Andreja Kotnika: pregled je pokazal, da nima zlomljenega nosu. Dobil je udarec, a brez hujših posledic, tako bo med kandidati za nastop tudi v soboto.0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0