Članek
Jan Mlakar o utripu slačilnice: samozavestno, a brez evforije v pričakovanju sobotnega finala prvenstva
VEMO, KAJ SMO MORALI PRESTATI NA TEJ POTI
"Uživamo v igri in rezultati to potrjujejo"
Foto: Grega Wernig
Z odlično serijo smo spremenili razmerje na lestvici. Z desetimi osvojenimi točkami v prejšnjih štirih krogih do preobrata na vrhu, drugič zapored do zmage s 3:0 tudi v Kopru.

“Smo v odličnem položaju, samozavestni. Uživamo v igri in rezultati to potrjujejo,” o preobrazbi moštva Jan Mlakar. “Tudi med tekmo v Kopru je bilo treba vmes potrpeti v fazi obrambe, še posebej po izključitvi, a nismo odstopali od svojega načina igre. Vztrajali smo, se zavzeto borili in zasluženo zabili še drugi ter tretji gol.”

Prvega izmed treh je zabil prav Mlakar, ki se je z novim golom zdaj že dohitel Nardina Mulahusejnovića na vrhu lestvice strelcev. Ohranil pa je tudi 100% izkupiček z bele točke.
“Vesel sem, da s tem pomagam ekipi. Skušam ostati miren, zbran pri izvajanju enajstmetrovk. Doslej mi je šlo dobro, naj se tako nadaljuje. Če bom dodal še kakšen gol in s tem prispeval svoj delež, bo veselje popolno. Toda zdaj je najbolj pomembno je, da naredimo tisti korak, ki ga imamo kot moštvo. Posamični dosežki niso v ospredju.”

Spomladanska serija golov je privedla tudi do dodatne potrditve učinkovitih predstav: uvrstitve na seznam selektorja Matjaža Keka.
“Vesel sem vabila, ki pomeni zame nagrado za dosedanji trud, za trdo delo, odrekanje. Lepo je, ko je to opazno tudi na takšen način, da si prisluži mesto v članski reprezentanci, toda zdaj so misli popolnoma usmerjene le k sobotni tekmi z Muro in uresničitvi našega skupnega cilja.”

V sobotnem večeru sledi prav poseben zaključek prvenstva, z neposrednim dvobojem za prvaka. Vsi v vijol’čni slačilnici še nimajo izkušenj z osvajanjem naslova, najučinkovitejši v letošnji sezoni pa pozna te občutke...
“Vemo, kaj nam prinaša zadnja tekma. Ne smemo pa zganjati evforije. Vsi fantje se dobro zavedajo, kaj vse smo vmes morali prestati, da smo prišli do takšne situacije. Sploh po dogajanju v prejšnjih mesecih, ko je bilo veliko vzponov in padcev. Zato ostajamo mirni, osredotočeni na odločilnih 90 minut, da oddelamo sezono do konca, kot si vsi skupaj želimo.”
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0