Članek
V napovedniku finala prvenstva Simon Rožman & Blaž Vrhovec (Ljudski vrt, sobota, 20.00)
VSE ZA USPEŠEN ZADNJI KORAK
Foto: Grega Wernig
Odštevanje do finala prvenstva. Zaključek z vsemi elementi drame, z neposrednim dvobojem, ki odloča o naslovu prvaka. Za dodatno dimenzijo spektakla: tudi z gledalci. Maribor – Mura. Ljudski vrt, sobota, ob 20. uri.

“Žal mi je, da se prvenstvo počasi zaključuje. V finišu sezone delujemo vse boljše in boljše, stopnjevanje forme, želja po napredku naraščata. Gremo v finiš s položaja, ki smo si ga želeli. Pred nami je velik izziv, glede na lestvico gre za dvoboj dveh najboljših klubov v prvenstvu, v katerem naša mlada, nabrušena ekipa želi pokazati kvaliteto in osvojiti naslov. Predvsem pa se veselimo vrnitve navijačev. Verjamem, da bo ozračje takšno, kot ga lahko ponudi le Ljudski vrt. Vsak glas s tribun bo dobrodošel. Rad bi, da gledalci uživajo v tekmi, pomagajo moštvu,” v napovedniku zadnjega dejanja sezone Simon Rožman.

Kakšno je kadrovsko stanje pred dvobojem z Muro?
“Podobno kot pred tekmo s Koprom. Vračata se Milec in Martinović, smo pa ostali brez kaznovanega Klinarja. Pretiranega eksperimentiranja ne bo, zaključni del priprav bomo opravili v vedrem razpoloženju. Vzorce, ki jih imamo, bomo skušali peljati naprej. Ne bi pa razkrival namenov, ki jih pripravljamo.”

Koliko bodo drugačni trenerjevi motivacijski prijemi zaradi pomena tekme?
“Bolj kot moje besede bo odločala kvaliteta vsega, kar smo doslej naredili skupaj. Če pogledamo nazaj, se je v mesecu in pol zgodilo več kot običajno v celotni sezoni: različne tekme, vzponi in padci, spoznavanje značajev... Sprejemamo, da je Maribor vedno v vlogi favorita, da je naše izhodišče drugačno. S tem znamo živeti, toda ne bo odločal psihološki dejavnik, ampak kvaliteta izvedbe na igrišču. Poskrbeli smo za stabilnost v zadnjih petih, šestih tekmah. Tekmec pa je dolgo časa v domala nespremenjeni zasedbi, s prepoznavnim slogom igre. Toda posvetili se bomo sebi, našim dobrim zadevam. Pokazali smo pot, tisto, kar smo napovedovali ob začetku nove zgodbe. Bi pa bili presrečni, če bi nam v tem kratkem obdobju uspelo vrniti naslov.”

“Pred takšno tekmo velja popolna osredotočenost. Gremo na igrišče z namenom narediti to, za kar smo delali med celotno sezono,” poudarja v imenu slačilnice Blaž Vrhovec in dodaja, da spoznanje, da za slavje zadostuje že remi, ne spreminja miselnosti moštva.

“Preračunljivost ne pride v poštev, misel o remiju ne bo prisotna. Gremo po zmago, da tudi z boljšim medsebojnim izkupičkom potrdimo, da smo boljši. Izračuni nikomur niso prinesli nič dobrega. Misija ni končana, dokler tudi uradno ne naredimo zadnjega koraka. Zavedali smo se, da moramo v finišu sezone zmagovati, če želimo do naslova in trenutno izhodišče ničesar ne spreminja.”

Kot eden najizkušenejših Blaž Vrhovec o psihološkem in dejavnikih, ki bodo odločali o prvaku.
“Ne zgodijo se pogosto takšne tekme, ki neposredno odločajo o trofeji. Zato je pomembno, da si zbran, da so glave čiste. Če bo vsak posameznik tako razmišljal, se bomo veselili. Zadnje tekme smo se ujeli, povezali med seboj na igrišču. Po eni strani je škoda, da je pred nami le še ena tekma, saj delujemo zelo dobro. Mura je dobro organizirana, prejema majhno število zadetkov. V igri je naslov, verjetno ne bo revije golov. Psihološka pripravljenost bo pomembna, a tudi stopnja agresivnosti. Kdor bo pobral več t.i. drugih žog, kar prinese potem večjo samozavest, bo v prednosti. Vsak mora poskrbeti tudi za ustrezno individualno pripravo in iztisniti iz sebe zadnji atom moči. Vse bomo naredili, da bomo mi tisti, ki se bodo veselili po tekmi. Predvsem pa razveselili navijače, saj pomeni njihova vrnitev na tribune le še dodaten motiv.”
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0