Članek
Prvi odziv: Simon Rožman o bolečem razpletu bitke za prvaka
MORALI BI BITI ENERGETSKO MOČNEJŠI
Zadetek Jana Mlakarja ni zadostoval za psihološki dvig in novo energijo
Foto: Grega Wernig
Boleč razplet. Iz sezone, ko je že kazalo, da po vmesnem turbulentnem dogajanju ni veliko upanja, smo si priigrali priložnost za 16. naslov prvaka s trenutkom odločitve na domačem igrišču. Toda zadnjega koraka nismo naredili, neposredni dvoboj so dobili gostje iz Murske Sobote.

“Čestitam Muri za osvojen naslov, ne skrivamo razočaranja. Dobro smo začeli tekmo, imeli nekaj solidnih situacij, potem pa nas je presekal nesrečni prvi gol, iz odbite žoge po udarcu. Vložili smo ogromno energije v izenačenje, kar nam je uspelo, vendar nas je potem začelo zmanjkovati. Ogromno energije smo porabili, da bi izenačili. Vedeli smo, da bo Mura morala več tvegati, želeli smo pretiti iz protinapadov, ampak nismo bili natančni v tranziciji, da bi prišli do učinkovitejših zaključkov. Potem pa je sledila izjemna akcija Mure za drugi gol, ki nas je oddaljil od cilja, pa tudi energetsko se več nismo mogli vrniti v igro,” o neprijetni izkušnji Simon Rožman.

Izenačenje pred odmorom je nakazalo drugačno podobo drugega polčasa, vendar psihološki dvig ni zadostoval za popoln preobrat.
“Dejansko nas je zmanjkalo v nadaljevanju tekme, na kar smo opozarjali že po tekmi proti Kopru. Kader je ozek, igralci so v danih razmerah dali svoj maksimum. Tudi aplavz navijačev nekaj pove, kljub prisotnemu razočaranju je prinesel potrditev spoznanja, da so igralci iztisnili iz sebe, kar trenutno zmorejo. Mura je bila boljša in treba je čestitati tekmecem.”

Kakšen je bil načrt za odločilnih 45 minut po izjemno čustvenem zadetku za 1:1 tik pred odmorom, prvem ob ponovni vrnitvi navijačev v Ljudski vrt?
“Dogovorili smo se, da nadaljujemo z našo igro. Želeli smo vršiti pritisk na žogo, onemogočati nasprotniku boljše rešitve. Verjeli smo, da bo za nas več prostora ob aktivnejši igri gostov, toda energetsko smo padli, kar je pomenilo vodo na mlin tekmecem. Zadeve bi morali izpeljati na boljši način. Se pa vsi skupaj zavedamo, da so bili fantje s primanjkljaji pri izvedbi zimskih priprav in to se nekje mora poznati. Ob razporedu z dvema tekmama tedensko nismo mogli veliko trenirati. Fantom nimam česa zameriti. Že za zmago z igralcem manj v Kopru so porabili veliko energije. Ne moremo pa mimo podpore s tribun, ljudje so prepoznali željo in borbenost. Zato se še enkrat lahko iskreno zahvalimo in obljubimo, da bomo ob ponovnem začetku vse počeli z namenom, da bi bili v novi sezoni v boljši podobi.”

S klopi je sicer vodil le zadnjo četrtino prvenstva, a je konec tekmovalnega obdobja priložnost za trenerjevo prvo, hitro analizo sezone.
“Prvenstvo je maraton, ki traja vse leto. Nam se je med celotno sezono dogajalo marsikaj, v tem finišu smo skušali selekcionirati ekipo, a še vedno loviti rezultat. Spravili smo se v dobro situacijo, ampak je manjkala pika na i. Pred nami je zdaj 14 dni premora, potem pa začenjamo novo zgodbo. Poletni prestopni rok bo zelo pomemben. Potrebovali bomo svežo kri, o tem ni dvoma. Začenjamo skoraj z ničle, saj bo kar nekaj igralcev verjetno ob izteku pogodbe zapustilo klub. Nekateri fantje, ki ostajajo z nami, lahko dajo več, z novimi obrazi lahko izgledamo boljše, že z začetkom novega tedna pa moramo poiskati motiv za naslednjo sezono, da skušamo biti z urejenimi zadevami tam, kjer Maribor mora biti. Na vrhu.”

Priprave na novo sezono se začenjajo 7. junija, v prihodnjih dneh pa bomo posredovali vse najaktualnejše informacije o kadrovanju in postavljanju novih temeljev.
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0