Članek
Martin Milec o soočenju slačilnice z neprijetnim razpletom in prvem pogledu v novo sezono
PO RAZOČARANJU VRNITEV NA PRAVO POT
Foto: Grega Wernig
Na kratek poletni premor z grenkim priokusom. Sezona brez trofeje za Maribor nikdar ni prijetna, po izgubljenem boju za naslov prvaka o utripu slačilnice Martin Milec.

“Razočaranje je, razumljivo, veliko. Bili smo že v ‘kanalu’ pred nekaj tedni, pa se z vztrajnostjo vrnili med žive in imeli vse v svojih rokah, nogah. Potem pa takšen razplet… Škoda, res smo odlično odprli tekmo proti Muri, prihajali v zaključke. Nato se je zgodil tisti nesrečni gol, a smo izenačili v pravem trenutku, tik pred odhodom v slačilnico. Za novo energijo in upanje, med drugim polčasom pa smo se morda prehitro povlekli nazaj, premalo poskušali igrati, tako da se je v končnici zgodilo, kar se je.”

Vrnitev gledalcev v Ljudski vrt je prinesla posebne občutke in dodatno energijo, nismo pa dočakali skupnega slavja.
“Razočarali smo navijače, tega se dobro zavedamo. Se jim pa zahvaljujemo za izjemno podporo med tekmo, predvsem pa za spodbudne besede po koncu tekme. V enaki meri nam je žal za Jasmina. Želeli smo igrati in osvojiti naslov predvsem za njega, da bi se poslovil v slogu, kot se spodobi za legendo kluba. Zato je razočaranje dvojno.”

Energija s tribun prinaša tudi nov motiv, vijol’čni projekt 2020/21 bomo postavljali na novih temeljih.
“Glede na to, koliko smo potrpeli med sezono, kaj vse smo morali prestati, od poškodb, tudi dopinga in raznih zadev, se je ekipa v zadnjem obdobju dvignila. Rezultatsko se ni izšlo, vendar smo se tudi v odločilnem dvoboju trudili po najboljših močeh, pustili srce na igrišču. Žal to ni bilo dovolj. Misli bodo še nekaj časa pri nesrečnem razpletu, a bo kot vedno kratek poletni premor. Čez dva tedna se zberemo in začnemo znova. Sezono smo končali s črno piko, smo pa prišli v zadnjem obdobju na neko pravo pot, ki pomeni dober obet za naprej. Glede na to, kako smo zaključili prejšnje tekme, z izjemo zadnje proti Muri, smo na dobri poti, da bomo v naslednji sezoni kot moštvo rasli in bili uspešnejši.”
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0