Članek
Predstavitev novinca št. 2 v poletnem prestopnem roku: Rok Sirk, dobrodošel doma
VRNITEV PO ŠTIRIH LETIH
Po številnih odhodih je čas za prihode in predstavitev naslednjega novega obraza. Pred začetkom priprav sklenjen še en dogovor, od prvega treninga z moštvom tudi novi napadalec.

“Naslednji korak je prihod fanta, ki je v Ljudskem vrtu preživel skoraj polovico kariere. Ker ima tako velik motiv in močno izraženo željo, da po vmesnem nabiranju izkušenj v tujini naredi korak naprej, je bila odločitev še lažja. Rok je mešanica mladosti in izkušenj, glavni del kariere je še pred njim, v tem trenutku pa pri sestavljanju novega mozaika pomeni tisti del, ki ga potrebujemo. S svojim garanjem in trudom, ki ga spremlja skozi dosedanjo kariero, sodi v našo zgodbo, tako nogometno kot značajsko,” je športni direktor Marko Šuler izpostavil ob prihodu novega člana, ki prihaja v statusu prostega igralca in je z NK Maribor podpisal 2-letno pogodbo.

Predstavitev okrepitve št. 2 tokrat nekoliko drugače, saj Rok Sirk ni klasični novinec, ampak prej povratnik v Ljudski vrt.
“Že nekaj let je minilo, odkar me ni bilo tukaj. Toda občutki so še zmeraj takšni, kot da bi včeraj zapustil Maribor in se vrnil nazaj domov. Pomislekov ni bilo, s športnim direktorjem sva se slišala in hitro dogovorila. Če je želja obojestranska, so dodatne besede odveč. Prihajam motiviran in v dobrem stanju. Takoj ko sem prišel s Poljske, sem začel z individualnimi treningi in lahko v ponedeljek začnem na polno,” pravi 27-letni napadalec, 13 let po prvem prihodu iz Dravograda v Maribor in s pridobljenimi dragocenimi izkušnjami v vlogi poljskega legionarja (sezono in pol je igral za Zaglebie, spomladanski del pri drugoligašu Radomiaku).

“Prihajam izkušenejši, s koristnim obdobjem v tujini, ki me je utrdilo in prineslo nova spoznanja. Morda se mi ni posrečilo, kot bi si želel, a to ni nobena ovira za prihodnost. Želim si preživeti čim več lepih trenutkov v vijoličastem dresu.”

Do selitve na Poljsko je imel vmesni uspešni sezoni v Prekmurju, pred tem pa pomnimo devet skupnih let v vijoličastem. Pri kadetih, mladincih, tedanji B-ekipi in s čakanjem na priložnost v prvem moštvu, ki jo je dočakal v dveh nastopih leta 2014 (med končnico prvenstvenega derbija z Olimpijo in pokalne tekme s Krko).
“Želel bi si, da bi takrat pokazal več v dresu Maribora, toda ni se izšlo. Splet okoliščin, tudi poškodba in preprosto se ni vse zložilo, kot sem verjel, da se bo. Čutim kot obvezo, da povrnem klubu, kar mi je takrat ponudil kot mlademu igralcu. Srečen sem, da sem se vrnil v Maribor, kjer je tudi moj družinski dom. Vloge se spreminjajo, v klubu je kar nekaj novih obrazov. Ni več veliko fantov, s katerimi smo si takrat delili slačilnico. Ekipa je spremenjena, vendar večinoma poznam igralce in komaj čakam, da začnemo s skupnim delom.”

Pogled na Ljudski vrt v prenovljeni podobi je obudil vtise, a prinesel tudi nova spoznanja. Ob gradnji ekipe na drugačih temeljih prehajamo tudi v obdobje igranja pred novo zahodno tribuno.
“Moram povedati, da mi ni bilo vseeno, ko sem po dolgem času stopil na igrišče. Utrip se je povišal, nov del stadiona je dograjen in čaka na nove zmage. Prenova tribun vedno prinese tudi dodatno energijo moštvu, verjamem, da bo to veljalo tudi v našem primeru.”

Rok Sirk si je za nov izziv izbral trinajstico. Kot srečno številko iz časov igranja pri Muri, ko je vmesni sezoni končal s 30 goli in z enakomerno porazdelitvijo – po 15.

0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0