Članek
Simon Rožman ob začetku nove vijol'čne misije
LOVCI Z VELIKIM MOTIVOM
"Verjamemo, da bo nova sezona uspešnejša, kot je bila prejšnja"
Foto: Grega Wernig
Za uvod 19 igralcev in ogromno pozitivne energije. Ljudski vrt je od ponedeljka na visokih obratih, začele so se priprave na novo sezono.

»Vesel sem, da smo po tem kratkem premoru spet skupaj. Dovolj smo se spočili, čuti se energija na vseh straneh. Pri igralcih in strokovnemu štabu. Fantje so oddelali individualni program, ki so ga dobili in prišli nazaj v dobrem stanju ter razpoloženju. Delovna vnema je na zadovoljivi ravni, vsi skupaj se zavedamo, da je pred nami leto, polno izzivov. V vseh pogledih,« o novi vijol'čni misiji Simon Rožman, ki je moštvu predstavil delovni načrt in med kratkim, a odločnim nagovorom pred prvim treningom izpostavil najpomembnejše zahteve.

Glede na kader, ki je zaključil prejšnjo sezono, je precej sprememb. Prva novinca Gregor Sikošek in Rok Sirk sta že v delovnem ritmu, v kadru so tudi povratniki s posoj (Žan Vipotnik, Rok Maher, Nino Žugelj, Mirko Mutavčić), kmalu sledi še nekaj kadrovskih novic.
»Za razvoj vsake ekipe je potrebna konkurenca, moštvo bomo sestavljali s kvaliteto in razvojno možnostjo. Sikošek in Sirk sta željna dokazovanja, prav tako fantje, ki so se vrnili s posoj. Trenutna zasedba je še okrnjena, a že z ustrezno delovno vnemo. Udeleženci reprezentančnih akcij se bodo po dogovoru priključevali v prihodnjih dneh, predvidene so še nekatere spremembe v moštvu. Prilagodili smo se, da moramo poleti začeti novo kadrovsko zgodbo in upamo, da bi do prihodnjega ponedeljka, ob odhodu v Moravske Toplice, prišli še kakšen korak bližje zasedbi, ki bo na voljo tudi za začetek sezone.«

Hitro bo šlo zares, že 8. julija odpiramo sezono z vedno posebnim izzivom – evropsko premiero.
»Prva tekma je blizu, priprave so ciljno usmerjene. Naš tekmovalni cilj v novi sezoni pa je dobro znan. Smo lovci na vseh treh frontah, kar pomeni, da želimo ob boju za naslov prvaka in pokalno trofejo tudi uspešno tekmovati na evropskem prizorišču. Pričakujem lakoto fantov, z močno izraženo željo po uspehu. Vsi v klubskem ustroju imamo neizmerno energijo in veliko željo, da storimo vse po najboljših močeh pri postavljanju novih temeljev. Začenjamo z evropskimi kvalifikacijami v novoustanovljenem pokalu, ki ga ne gre omenjati kot tretjerazredno tekmovanje. Gre za zelo dober evropski rang, domala naša celotna regija začenja v prvem ali drugem krogu. Ko vidiš nasprotnike med celotnimi kvalifikacijami, so med drugimi tukaj tudi Tottenham ali Roma, finančni vložki pa so enaki ali celo višji kot lani v Ligi Europa. Ni odprte poti do skupinskega dela, nekaj bo odvisno od žreba, pri katerem potrebuješ tudi določeno mero sreče. Se pa usmerjamo k delu, doslednem izpolnjevanju vseh zahtev, pogledu proti celotni sezoni in ne samo prvi tekmi. Gremo odločno v novo poglavje in verjamemo, da bo uspešnejša, kot je bila prejšnja.«

0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0