Članek
23-letni Francoz, proizvod akademije Monaca, za novo dimenzijo zvezne vrste
NOVINEC ŠT. 8: ANTOINE MAKOUMBOU
Foto: Miha Vidrih
Nismo še zaključili z aktivnostmi na nogometnem tržišču, predstavljamo naslednjega novega člana. Novinec št. 8 v poletnem prestopnem roku, nova rešitev za še trdnejšo podobo zvezne vrste je 23-letni Antoine Makoumbou, dobro znan obraz s slovenskih igrišč. Dosedanji član prvoligaša iz Sežane prihaja v Ljudski vrt na enoletno posojo z možnostjo odkupa.

“Pomembna zadeva za NK Maribor, Antoine je eden izmed igralcev, ki je bil v prejšnji sezoni med najbolj izstopajočimi posamezniki v ligi, z redko videno lahkotnostjo v igri. Glede na njegov potencial in ob spoznanju, da je bil na radarju številnih klubov, nam je uspel velik met. Verjamemo v fanta in veseli nas, da je prevladal pomen Maribora, saj je pri sklenitvi dogovora imela veliko vlogo tudi njegova želja. Našemu moštvu glede na svoje značilnosti prinaša novo dimenzijo in pomeni dodatno okrepitev za državno prvenstvo ter evropsko tekmovanje. Nogometno se je izšolal v akademiji Monaca, kakovost, ki jo je potrdil v Sežani, pa lahko v Mariboru le še nadgradi,” je naslednjo v nizu pomembnih potez pri sestavljanju novega vijol’čnega mozaika pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Zvezni igralec s koreninami iz Konga in francoskim potnim listom, ne bo odpotoval v Stockholm, je pa v tekmovalnem ritmu, tako da se bo po ureditvi papirologije že priključil moštvu.
“Vesel sem, da sem tukaj. Imel sem še nekaj drugih ponudb, a sem izbral Maribor, saj verjamem, da pomeni najboljšo izbiro na moji nadaljnji razvojni poti. Tabor je pomenil dobro stopnico ob začetku moje zgodbe v Sloveniji, selitev v Maribor pa je velik korak naprej, saj gre za največji klub v državi, ki mi lahko omogoči napredek. Ligo sem spoznal med igranjem v Sežani, vem, kaj zmorem in bom z velikim motivom storil vse, da pomagam moštvu, ki je uspešno začelo sezono, pri uresničitvi naslednjih ciljev.”

Antoine Makoumbou (185 cm, 75 kg) je prve nogometne korake naredil v rojstnem Parizu, štiri leta preživel v akademiji Monaca, pred prihodom v Slovenijo pa je bil član Ajaccia in Mainza. Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s št. 29.
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0