Članek
Utrip slačilnice pred dvobojem s Hammarbyjem (četrtek, 18.45): Martin Milec & Marko Alvir
VEČ DOBLJENIH DVOBOJEV, VEČ MOŽNOSTI
Foto: Grega Wernig
Prve ure v Stockholmu. Po pristanku v hotel, kosilo, kratek počitek in ob 19. uri že na trening. Tokrat ne le v obliki aktivnosti po potovanju, ampak zelo pomemben zaradi spoznavanja z drugačno igralno površino. Tele2 Arena, prizorišče četrtkovega dvoboja s Hammarbyjem, zahteva za vsako gostujočo ekipo določeno mero prilagajanja. Švedski predstavnik igra na umetni travi.

“Želimo si napredovanja v 3. krog. Vemo, da nas čaka zahtevna, trda preizkušnja na specifičnem igrišču. Prvih 90 minut še ne bo odločilnih, seveda pa si želimo priti do ugodnega rezultata. Ko igraš evropske kvalifikacije, gre za tekme, za katere se živi. Odmislili smo dogajanje v Celju in smo popolnoma osredotočeni na dvoboj v Stockholmu,” v napovedniku velikega izziva Martin Milec, ki je v nedeljo izpisal zanimiv mejnik. Kot prvi igralec v slovenski ligi je bil deležen aktiviranja VAR tehnologije in “dobil” dvoboj, s preklicano odločitvijo o enajstmetrovki ter rdečem kartonu.

“Menim, da dodaten komentar ni potreben. Vse se je videlo na posnetku.”

In še komentar švedske misije?
“Tisti, ki smo igrali v Stockholmu že pred dvema letoma proti AIK-u, vemo, kaj lahko pričakujemo. Trdo, čvrsto ekipo na nasprotni strani, tekmo z velikim številom dvobojev. Kdor jih bo dobil več, bo tudi rezultatsko uspešnejši. Če bomo dovolj odločni in samozavestni, se bomo vrnili domov z ugodnim rezultatom. Vsaka zmaga prinese nekaj dodatne mere samozavesti. Ekipa je pokazala značaj, dobro oddelala nalogo, preskok na evropsko prizorišče pa seveda zahteva dodatno energijo, ki nam je ne manjka.”

Med novinarsko konferenco na stadionu pred uradnim treningom je vijol’čni utrip opisal Marko Alvir: “Odlično se počutimo, stadion je vrhunski, pogoji za igro bodo dobri. Zavedamo se, da imamo opravka z kakovostno ekipo, čaka nas zahtevna preizkušnja, toda potrudili se bomo po najboljših močeh, da izpolnimo zahteve trenerja in si pripravimo dobro izhodišče za povratno tekmo v Mariboru. Dobro spodbudo je prinesel tudi dvoboj v Celju, kjer smo tekmo odlično zaključili in osvojili tri točke. Pomembno je bilo uspešno začeti prvenstvo, takoj pa smo se posvetili Evropi. Mlada ekipa, polna motivacije in želje po dokazovanju, želi narediti naslednji odmevni korak."

UEFA Europa Conference League. Drugi krog, prva tekma. Hammarby – Maribor. Četrtek, ob 18.45.
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0