Članek
Trenerjev napovednik sobotnega kroga št. 7
ODPRAVITI NAPAKE IN ZADEVATI
Foto: Grega Wernig
Nadaljujemo v soboto. S trenerjem o delovnem utripu in pripravah na naslednjo tekmo.

“Za nami je delovni teden, med katerim smo analizirali zadeve, ki v Kopru niso bile na najvišji ravni. Skušamo izboljšati igro v zadnji tretjini igrišča, povečati moramo učinkovitost. Nad energijo, osredotočenostjo na treninge ni pripomb. Fantje se trudijo, vsak trening se snema, analizira, ob aktivnem delu se tudi veliko pogovarjamo. Vse z namenom, da bi zadeve šle v pravo smer. Nekatere so opazne, seveda pa je tisto, kar je najbolj vidno, na tekmi. Tukaj se nam zgodi še preveč napak v različnem sosledju. Če vzamemo kot primer tekmo v Kopru: najprej ni bil dosojen prekršek nad Alvirjem, nato nismo naredili prekrška med protinapadom, da bi ustavili akcijo, vmes smo stali predaleč od igralca, izbijali v sredino... Bilo je 5, 6 dejavnikov, ki so privedli do prvega zadetka. Takšne zadeve moramo odpraviti, naše želje so preko trenažnega procesa dvigniti vse fante na še višji nivo,” je izpostavil Simon Rožman.

Naslednja preizkušnja trenutne podobe moštva proti nasprotniku, ki sodi med najbolj pozitivne zgodbe uvodnega dela sezone.
“Uspešno so začeli, igrajo v prepoznavnem sistemu, imajo mehanizme, ki so utečeni. Prejeli so le dva zadetka, ne puščajo preveč prostora za boljše situacije, se pa med pripravami na tekmo osredotočamo nase in želimo izpostaviti svoja načela v igri ter onemogočiti pozitivne značilnosti tekmecev. Ukvarjamo se s tem, kako zadeti in zmanjšati število napak, za katere smo drago kaznovani. Pred našimi navijači verjamem, da lahko ponovimo predstave, ki smo jih tukaj že prikazovali in z dobro igro pridemo do želenega rezultata.”

Pred sedmim krogom smo dobili novega igralca, ki ga pa še ne bo med kandidati za nastop v soboto proti Bravu (začetek ob 20.15).
Malik Sellouki je zaenkrat še v fazi prilagajanja in trenira po individualnem treningu. Ko bo vključen v aktivnosti z moštvom, bomo lahko rekli kaj več o njemu. Iskali smo po odhodu Matka novo rešitev in verjamemo, da lahko Malik s hitrostjo, prodornostjo prispeva svoj delež.”

Dodaten motiv ob zaključku cikla je priti do povečanja točkovnega izkupička in učinkovitosti.
“Najpomembneje je, da fantje prepoznavajo zadeve, s katerimi se soočajo. Glede na našo skupno idejo v igri morajo sprejemati prave odločitve v posameznih situacijah. Natančno vedo, kaj se zahteva od vsakega posameznega igralca. Na tekmi v Kopru smo imeli 23 obetavnih situacij, od tega 7 odprtih udarcev na 16 metrov. To je iz trenerskega stališča dobro, da smo si ustvarili tolikšno število. Je pa bil učinek premajhen, da bi lahko osvojili točke. Kako to popraviti? Samo s treningom. Na daljši rok se bo pokazala psihološka stabilnost ali nestabilnost ekipe. Gostovanje v Ljubljani ali Kopru bo za vsakogar pomenilo zahtevno nalogo. V tem času lani, po šestih odigranih tekmah je imel Maribor 9 točk, predlani 6. Smo na dobri poti, seveda pa vsak trener želi še večjo ambicioznost, da bi tudi na najtežjih gostovanjih iztržili točkovno več.”18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16