Članek
S trenerjem o turbulentni tekmi, doslej storjenem in prihodnjem načrtu
OKOLIŠČINE PREKO KATERIH NE GRE
Prvenec Vida Kodermana, žal, ni zadostoval za popolno veselje
Foto: Grega Wernig
“Zelo turbulentna tekma, ogromno se je dogajalo, žal premalo v našo korist. Odigrali smo odličen prvi polčas, nato pa je sledilo prilagajanje in na koncu smo osvojili samo točko,” je v pogovoru po sobotnem remiju izpostavil Simon Rožman.

Znotraj ene smo spremljali dve različni tekmi: do 41. in po 41. minuti, ko smo po (pre)strogi izključitvi ostali z igralcem manj.
“Po zelo dobrem uvodu s hitrim vodstvom, ko smo bili nevarni in podjetnejši, se je zgodila ta nespretna situacija in rdeči karton. Veliko je še bilo časa do konca tekme in razmišljanje je šlo v smer, da skušamo nadaljevati v tem ritmu. Želja je bila, da zgostimo sredino in umirimo zadeve. Nerealno bi bilo pričakovati, da bi lahko ves čas stiskali visoko in napadali. Tekmeci so imeli pobudo, a si niso pripravili večjega števila priložnosti. Je pa bilo nekaj situacij, v katerih bi se morali v fazi obrambe boljše odzvati. Žal mi je zaradi prejetega zadetka, pri katerem smo imeli tudi nekaj smole. Finiš dvoboja je bil spet dober, pripravili smo si 2,3 izrazite priložnosti, ušli tekmecem, a se je zgodila še ena dvomljiva situacija. Odigrali smo korektno tekmo, v kateri so za popoln izkupiček zmanjkale malenkosti. Včasih pa se zgodijo tudi okoliščine, preko katerih, žal, ne gre.”

Pri celovitem pogledu na tekmo tokrat ne moremo mimo vpliva sodniških odločitev. Odzivi s tribun so bili dovolj zgovorni, žvižgi so parali nebo nad Ljudskim vrtom...
“Zgodba je jasna, vedno gre za odločitve sodnika, ki bo najbrž znal na primeren način pojasniti svojo presojo. Sojenja ne komentiramo, niti ne smemo, saj smo potem kaznovani. Sem pa prepričan, da bi sodnik po ogledu posnetka dvomljivih situacij oz. uporabi VAR tehnologije ravnal drugače.”

Za nami je 7 tekem, priložnost za prvo analizo ob dvotedenski prekinitvi prvenstva zaradi reprezentančnih akcij.
“Na dveh težkih gostovanjih se nismo dobro odzvali, na domačem igrišču pa smo bili na ustreznem nivoju. Ekipa se nam zaprejo, a si ustvarjamo priložnosti. Zavedamo se, da nam še marsikaj manjka, toda ta ekipa ima potencial. Delamo dobro, s pošteno usmeritvijo, nedvomno pa si vsi želimo boljših rezultatov in bolj stanovitne igre. Treba je izboljšati učinkovitost, ob tem pa zmanjšati število individualnih napak, ki se ponavljajo. Čaka nas naporno delo, moramo si napolniti baterije. Za izboljšanje uigranosti nas ne bo dovolj, saj imamo reprezentante, ki bodo vmes na različnih koncih sveta, bomo pa lahko obnovili moč in osnovno vzdržljivost. Tudi na moštveni taktiki ne bomo mogli delati, lahko pa dovolj postorimo na individualni in verjamem, da bomo naslednjo tekmo dočakali dobro pripravljeni.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16