Članek
Pogled z igrišča: Nemanja Mitrović
IZKORISTITI PREMOR ZA KORAK NAPREJ
“Osvojili smo 13 točk, lahko in morali bi jih več"
Foto: Grega Wernig
Pester sobotni večer v Ljudskem vrtu. Žal z delitvijo točk in s po enim zadetkom na vsaki strani, tako da smo na reprezentančni premor odšli z remijem.

“Res nenavadna tekma. Dobro smo začeli, zabili gol že v prvi minuti, si priigrali še nekaj priložnosti, potem pa... Škoda, rdeči karton, ki ga je res strogo prejel Vrhovec, je pomenil prvo prelomnico tekme. Pa kasneje še tista enajstmetrovka oz. odločitev, ki je nismo dočakali in o kateri raje ne bi govoril. Škoda, da nismo zmagali in se priključili Kopru. Obžalovanje nam nič ne pomaga, moramo se sprijazniti z razpletom in na najboljši način izkoristiti reprezentančni premor, da se pripravimo na nadaljevanje prvenstva,” je po remiju z Bravom poudaril Nemanja Mitrović.

Faza otvoritve je napovedovala tekmo z boljšim razpletom.
“Zadeli smo po dobri akciji iz kota in škoda, da nismo potem zgodnjega vodstva nadgradili še s kakšnim zadetkom. Ko smo imeli igralca manj, smo razumljivo morali biti previdnejši, vendar smo pri tem dovolili tekmecem preveč predložkov pred gol. Vmes pa bili kaznovani na najhujši način, s prejetim zadetkom.”

Boj desetih proti enajstim, ki je trajal več kot 50 minut, je pobral nekaj več moči in dragoceni točki.
“Nimamo komu kaj očitati, vsak je dal svoj maksimum. Sodniških odločitev raje ne bi komentiral. Moteče pa je spoznanje, da smo dobili zadetek, čeprav smo v večjem delu tekme kar solidno stali na igrišču.”

Za nami je sedem ligaških krogov, vpisane so štiri zmage, en remi in dva poraza.
“Osvojili smo 13 točk, lahko in morali bi jih več, kar obžalujemo. Je pa bilo lani slabše ob otvoritvi sezone, prav tako pred dvema letoma. Menim, da smo s to novo ekipo kar solidno nastopili v uvodnih sedmih krogih. Nam pa še manjka časa za uigravanje, zato moramo dobro izkoristiti vsak trening in imamo pravo priložnost v prihodnjih dveh tednih, da v tem pogledu naredimo korak naprej.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16