Članek
Prihod novega napadalca v zadnjih urah prestopnega roka: gre za posojo z možnostjo odkupa
OGNJEN MUDRINSKI IZ JAGIELLONIE V MARIBOR
Živahne zadnje ure prestopnega roka: imamo novega napadalca. 29-letni Ognjen Mudrinski, dosedanji član poljskega prvoligaša Jagiellonia in izkušeni srbski nogometaš, prihaja v Ljudski vrt. S pogodbo veljavno do konca sezone, gre za posojo z možnostjo odkupa.

“Napadalca, ki smo ga dolgo iskali, saj so se vmes zvrstile številne možnosti, smo v zadnjem dnevu tudi dobili. Ognjen Mudrinski združuje, kar smo iskali. Gre za igralca, ki je zabijal gole v različnih ligah, ob tem pa je zelo izkušen in verjamemo, da bo dodana vrednost tej mladi ekipi, ki potrebuje nekoga, ki bo ne samo na igrišču, ampak tudi značajsko pomenil dobrodošlo novo moč. S svojimi dosedanjimi izkušnjami, predvsem v Srbiji in na Hrvaškem je veljal za vplivnega igralca, verjamem, da nam lahko prinese, kar potrebujemo,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Ognjen Mudrinski: “Vse se je zelo hitro odvilo, dan prej smo navezali stike, zdaj pa je že sklenjen dogovor. Dejansko lahko rečem, da se je zgodilo pet pred dvanajsto. Priznam, da nisem veliko razmišljal, ko sem slišal za možnost selitve v Maribor. Takoj sem rekel, da sem za. O Mariboru ni treba izgubljati besed. Imel sem priložnost igrati proti mojemu novemu klubu na pripravljalni tekmi pod Pohorjem, ko sem bil član Čukaričkega. Nemanja Mitrović je bil moj nekdanji soigralec pri Jagiellonii in mi je povedal veliko lepega. Govoril sem tudi z Goranom Šukalom, s katerim sva igrala skupaj v Nemčiji za Greuther Fürth. Tudi od njega sem slišal samo pohvalne besede o Mariboru. Veliko pomeni tudi spoznanje, da poznam trenerja Simona Rožmana, ki je vodil moštvo Rijeke, ko sem bil na Hrvaškem pri Gorici. Poznam njegove metode dela in način igre. Ob vseh pozitivnih informacijah sem z velikim zadovoljstvom sprejel ponudbo in komaj čakam, da se pridružim moštvu.”

Za igranje v vijoličastem si je izbral št. 91, ki jo je nosil tudi pri Crveni zvezdi. Do odhoda v tujino je v srbskem prvoligaškem tekmovanju zabil 65 golov.
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16