Članek
Poteza za poklon zdravstvenemu osebju je bila na SOF prepoznana kot najboljši marketinški odziv na pandemijo
ZLATO PRIZNANJE ZA BARVE JUNAKOV
Plemenito dejanje je dobilo dodatno potrditev: poteza, s katero se je NK Maribor poklonil zdravstvenemu osebju, je bila nagrajena z zlatim priznanjem na Slovenskem oglaševalskem festivalu. V kategoriji Covid-19 je bila prepoznana kot najboljši marketinški odziv na pandemijo. Projekt "Barve junakov" smo izpeljali v sodelovanju z agencijo Aritmija in z Dragom Mlakarjem iz agencije andGustav.

V najbolj negotovih trenutkih našega časa, ko so se zaprla marsikatera vrata, tudi vrata Ljudskega vrta, kot nogometni klub nismo pozabili na družbeno odgovornost. Epidemija zaradi virusa covid-19 je močno posegla v naš način življenja. Socialna distanca, negotovost, predvsem pa požrtvovalnost zdravstvenega osebja so pomenili vodilo pri snovanju družbeno odgovorne akcije ob izbruhu epidemije.

Cilji akcije so bili usmerjeni v posebno zahvalo zdravstvenemu osebju. Prvo tekmo ob ponovnem zagonu državnega prvenstva smo odigrali v modrih dresih, tako so nogometaši počastili požrtvovalnost in predanost osebja ter pokazali novo dimenzijo herojstva v času epidemije.  Po tekmi so bili unikatni dresi predani v dobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa je NK Maribor doniral v sklad za nakup zaščitne opreme v UKC Maribor.

“Motiv ustvarjanja pod okriljem vijoličaste barve je vedno enak nogometaševemu, ki išče priložnost za zadetek v gostujoči mreži. Ta preprosto ve, da je vanj uperjenih oči tisoče privržencev vijol'čne barve in zaveda se, da bo navdušenje neskončno, ker je naredil nekaj zares dobrega. Z menjavo mariborske večne vijoličaste barve na dresih za modre barve - barve zdravstvenih delavcev, smo izkazali spoštovanje in hvaležnost do resničnih junakov tega časa. Desetletja izjemnih humanitarnih projektov vsekakor ne bi bilo, če v nogometnem klubu Maribor ne bi vztrajno podprli vrednot, družbene odgovornosti in vseh plemenitih ciljev, ki so skozi tovrstne projekte povezovali in ničkolikokrat tako ali drugače vračali okolici,” je izpostavil Goran Radinović, kreativni direktor agencije Aritmija.

Drago Mlakar, kreativni direktor agencije andGustav, je poudaril: “Velika dejanja, ne velike besede, naredijo velik klub in NK Maribor je s to akcijo to tudi dokazal.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
19
Bravo
19
Olimpija
19
DNŠ Mura
14
Tabor Sežana
13
Maribor
13
Celje
10
Domžale
10
Aluminij
7
Radomlje
5