Članek
V sodelovanju z družbo Mastercard predstavljamo chatbot, ki bo poskrbel za dodatno navijaško izkušnjo
MOJ NOVI VIJOL'ČNI PRIJATELJ
Še ena novost v delovanju: združili smo moči z Mastercardom in ustvarili klubski chatbot (virtualni asistent). V Ljudskem vrtu odslej tudi Maribor Bot. Naš klubski chatbot in pomočnik za napredno navijanje, s katerim ne boste zamudili nobenega trenutka tekme več.

Kako deluje posebna tehnološka izkušnja, ki vpeljuje naročilo hrane in pijače iz klepetalne aplikacije, zagotavlja vstopnice za tekmo in poskrbi za redno obveščanje o vseh novicah v povezavi z NK Maribor? Uporabnikom bo na voljo na treh različnih kanalih: Apple Business Chat, Facebook Messenger in Viber. Pošljite sporočilo chatbotu in si v nekaj korakih zagotovite ogled tekme. Ko ste na tribunah, pa bo chatbot za vas predal naročila hrane in pijače, vi pa lahko neprekinjeno spremljate dogajanje na igrišču. Preprosto odprete povezavo, nato pa sledite navodilom v aplikaciji, naročite in plačate. Chatbot vas obvesti, ko je naročilo pripravljeno, nato pa ga samo še prevzamete na označeni točki.

Bojan Ban, direktor NK Maribor, je poudaril: “Ponosni smo, da se naša skupna zgodba nadaljuje in stopnjuje. Mastercard je zdaj že stalnica in nepogrešljiv dejavnik v vlogi tehnološkega partnerja NK Maribor. Čustvene vezi med navijači in klubom so prepletene, treba jih je negovati. Ker se zavedamo pomena najtrofejnejše slovenske ekipe v javnosti, vztrajno delamo na nenehnem razvoju blagovne znamke NK Maribor. Z različnimi projekti, ki jih iz meseca v mesec le še povečujemo. Nov projekt bo potekal časom primerno, s sodobnimi pristopi, z željo združiti prijetno s koristnim. Sodobnim trendom se ne moremo izogniti, tehnologija napreduje in uvajamo naslednjo v nizu novosti. Ljudski vrt je vmes postal prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji, dodali smo pobudo družini prijaznega stadiona, uradno mobilno aplikacijo, partnerstvo z družbo Mastercard pa zdaj nadgrajujemo z virtualnim asistentom. Digitalizacija ni prihodnost, digitalizacija je sedanjost in tega se dobro zavedamo. Z novo zahodno tribuno je udobje med obiskom Ljudskega vrta na neprimerno višjem nivoju, z uvedbo nove tehnologije pa bo poskrbljeno še za dodatne ugodnosti.«

Gre za prvi tovrstni chatbot na svetu, ki omogoča razvedrilno uporabniško izkušnjo in ga odlikujejo edinstvene funkcionalnosti. Kot prvi na svetu dodatno spodbuja brezstično plačevanje in s tem zmanjšuje vrste pri iskanju osvežitve med tekmami, ob tem pa s personifikacijo športne klube spreminja v »chat« prijatelja, ki v pogovoru pomaga pri uresničevanju navijaških želja uporabnikov.
»Kot tehnološko podjetje z veliko strastjo do športa nenehno stremimo k ustvarjanju inovacij, ki nadgrajujejo uporabniško izkušnjo. V sodelovanju s klubi NK Maribor, NK Bravo in RK Celje smo se tako podali v razvoj chatbota, ki danes združuje dve pomembni strasti družbe Mastercard – željo po nenehnem tehnološkem napredku in gojenje strasti do športa ter povezovanje z lokalnimi klubi. Veseli nas, da lahko lokalnim skupnostim pomagamo do digitalizacije in navijačem ponudimo popolnoma novo tehnološko napredno storitev,« je ob predstavitvi inovacije poudaril Aleš Petejan, vodja marketinga Mastercard Slovenija.

»V času, ko se družba pospešeno digitalizira in se vse bolj uveljavlja nizko kontaktna ekonomija, pogovorno trženje ponuja neizmerne priložnosti za komunikacijo med blagovnimi znamkami in potrošniki. Izredno me veseli, da je to priložnost prepoznal tudi Mastercard v povezavi z aktivacijami v športnem marketingu. Športni boti, ki omogočajo komunikacijo, spletne nakupe in plačila ter graditev skupnosti med športnimi navdušenci in športnimi klubi, predstavljajo še eno inovacijo v svetovnem merilu, kjer smo moči in znanje združili Mastercard kot pobudnik, 2Mobile kot razvijalec in tehnološka platforma LiverPerson kot ponudnik tehnoloških rešitev. Prepričan sem, da nov poslovni model ne le poenostavlja uporabniško izkušnjo, ampak odpira priložnost drugim blagovnim znamkam kot tudi športnim klubom za kontinuirano neposredno komunikacijo,« je povedal Matjaž Možina, direktor družbe 2Moblile, ki je razvilo chatbot.

Chatbot bomo premierno preizkusili v Ljudskem vrtu, v nedeljo, 19. septembra 2021, na tekmi z Muro (začetek ob 20.15), ko bo vzporedno na tribunah bo potekala še tekma navijačev, ki bodo imeli priložnost novost preizkusiti na prav poseben način: pomerili se bodo v naročanju hamburgerjev svojih športnih klubov. Več o zanimivi akciji v prihodnjih dneh na družbenih omrežjih NK Maribor.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9