Članek
Odštevanje do nedelje z dodatnim motivom in ogromno pozitivne energije
POPRAVITI VTIS
Foto: Grega Wernig
“Vračamo se v Ljudski vrt, z novo energijo in spoznanjem, da smo dosedanje tekme na domačem igrišču odigrali na višjem nivoju. Ob tem pa imamo dodaten motiv, ekipa želi popraviti vtis z zadnje tekme v Kidričevem. Treningi med tednom so minili ob popolni osredotočenosti, igralci so odločni v namenu, da se prikažejo v boljši podobi. Z večjo učinkovitostjo in večjo doslednostjo v fazi obrambe,” Simon Rožman o delovnem ritmu v pričakovanju naslednjega izziva in o kadrovskem stanju.

“Oba igralca, ki smo ju morali zamenjati med polčasom v Kidričevem, sta še vedno izven kadra. Milec in Maher sta se tako pridružila Tavaresu in Pihlerju na seznamu poškodovanih. Smo v okrnjeni zasedbi, a je opazna velika želja pri vseh, ki si želijo priboriti priložnost. Vrhovec je kaznovan, Koderman zaradi bolezni še ni z moštvom. Makoumbou se je vrnil v trenažni proces z moštvom, Sikošek je v boljšem stanju, a je hkrati tudi že v zadnjih dneh pričakovanja naraščaja. Ob tem pa moramo imeti določeno mero previdnosti glede na bolezensko stanje, počakati moramo še na razplet testiranja pred tekmo, da bomo imeli končno število kandidatov za nastop.”

Trener si je v četrtek ogledal dvoboj Mure proti Vitesseju, zanašanja na vmesno evropsko preizkušnjo nedeljskih tekmecev ne bo.
“Mura se je pokazala kot ekipa, ki jo poznamo skozi celotno sezono. Kompaktna, z izrazitimi prehodi v napad. Razumljivo pa se je na tekmi takšnega nivoja videla razlika v kvaliteti igralskega kadra. Glede na to, da je bil vmes reprezentančni premor, ne gre računati na njihovo utrujenost. Usmerjamo se le k naši predstavi, moramo biti izjemno motivirani in agresivni, da skušamo čim boljše izpeljati predvidene zamisli. Upam, da bodo igralci izkoristili slabše zadeve v igri tekmecev. Doslej nas je kljub dobro opravljenim zadevam marsikaj kaznovalo, razen spodrsljaja v Kidričevem je bilo tudi v posameznih dvobojih mogoče najti pozitivna spoznanja. Prvenstvo je še dolgo, veliko se bo dogajalo. Delovna vnema je takšna kot mora biti, pripravljeni smo na nov izziv in odštevamo do tekme z ogromno pozitivne energije.”

Zaključek prve četrtine prvenstva: nedelja, ob 20.15. Maribor – Mura.
8.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
17
Olimpija
15
Luka Koper
13
Maribor
11
Bravo
11
Radomlje
7
DNŠ Mura
7
Domžale
5
Rogaška
5
Aluminij
4