Članek
Ponujen je bil odstop, ki ga je vodstvo kluba sprejelo in sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe
SIMON ROŽMAN NI VEČ TRENER NK MARIBOR
Foto: Grega Wernig
Klubsko sporočilo za javnost: Simon Rožman ni več trener NK Maribor! Ponudil je odstop, ki je bil sprejet in sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe.

Po ustoličenju v Ljudskem vrtu 20. marca je Simon Rožman vodil 23 tekem: zapisan bo ostal izkupiček na vijol’čni klopi deset zmag, trije neodločeni rezultati in deset porazov. Moštvo je v vmesnem tekmovalnem obdobju zabilo 29 golov, prejelo pa jih je 30.

“Simon Rožman je ponudil odstop, z razlogi, ki so legitimni in razumevajoči. Z utemeljitvijo, da ne more več pomagati ekipi. Odstop smo sprejeli, naše sodelovanje se zaključuje, pogodba je prekinjena. Simonu se zahvaljujemo za pripadnost, za opravljeno delo. Glede vloženega truda, prizadevnosti in strokovnosti ni pomislekov, toda to je Maribor, kjer je letvica postavljena zelo visoko. Nesoglasij ni bilo, trenerska avtonomija pri delu je zaznamovala skupno obdobje od prvega do zadnjega dne. Tudi ob vmesnem rezultatskem neuspehu smo ob izbranih smernicah novega projekta vztrajali na zastavljeni poti. Toda rezultati niso na nivoju NK Maribor in morali smo se odzvati,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

“Zahvaljujem se vsem v klubu za sodelovanje, klubu v prihodnje želim veliko uspehov in športne sreče. Ob tem pa bi rad še izrazil veliko zahvalo vsem navijačem, ki ta klub delajo posebnega,” je ob slovesu dejal Simon Rožman.

Kako naprej, bo znano v prihodnjih dneh.
“Svet se ne ustavlja, gremo naprej. Obrniti moramo nov list in vse misli usmeriti najprej k naslednjemu izzivu. Moštvo je na ponedeljkovem treningu in ga bo do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kvaliteto in storili bomo vse, da rezultatsko krivulji spet obrnemo navzgor. Da bi začeli novo zgodbo in dodali, kar Maribor v tem trenutku potrebuje,” je še dodal Marko Šuler.
0.krog LESTVICA