Članek
Športni direktor Marko Šuler o najaktualnejših temah
VEDELI, DA BOMO TRPELI, A SE BOMO POBRALI
Foto: Grega Wernig
Po natanko šestih mesecih zaključek sodelovanja s Simonom Rožmanom. Slovesa nikdar niso prijetna. rezultati niso v skladu s pričakovanji in o vseh aktualnih temah je spregovoril športni direktor Marko Šuler.

O prekinitvi pogodbe s trenerjem…
“Simon je dejal, da ne vidi več, kaj se da narediti s to ekipo in izrazil željo po odhodu. Podal je odstop, ki smo ga sprejeli. Ko ne gre, ne gre in je na potezi klub. Poteza, ki smo jo povlekli, je v tem trenutku najboljša za klub. Rezultati niso bili takšni, kot si želimo. Simonov odhod je posledica tega. Nesoglasij med nama ni bilo. Morda so bile nekatere izjave interpretirane drugače. Bil sem tisti, ki je nastavil hrbet. Vsi smo delali v pravi smeri, predvsem pa nobena poteza, ki je bila narejena, ni bila enostranska.”

O preostalih članih strokovnega štaba..
“Nobena poteza ni bila storjena brez privolitve Simona Rožmana. Glede igralcev, ki so prišli, prav tako glede menjave Aleša Kačičnika. To je bila poteza, ki jo je povlekel klub, v dogovoru s trenerjem. Odhaja tudi Aris Naglić, kondicijski trener, vendar iz drugačnih razlogov. Dobil je ponudbo iz tujine, ki je ne gre zavrniti. In tudi z njegovim odhodom se je Simon strinjal. Vsi ostali ostajajo del strokovnega tima.”

O razlogih, kje se je zalomilo…
“Maribor je specifično okolje, moraš ga poznati. Čas je vedno pokazatelj, kaj je prav in kaj narobe. Ko smo šli v ta projekt, smo vedeli, da bomo vmes tudi trpeli. Smo v fazi, ki ni lahka, a se bomo pobrali. Pot je turbulentna, treba bo prestati marsikaj. Na koncu je prišlo do trenutka, da moramo narediti nekaj drugače. Čarobne palčke nima nihče, na koncu pa odgovarjamo vsi. Maribor je tudi v prejšnji zgodbi o uspehu dolgo rabil, da je prišel do uspeha. Ob menjavi generacij pa ni lahko nadomestiti igralce, ki so ustvarjali zgodbo in bili skupaj kar nekaj časa.”

O smernicah za naprej, predvideni odločitvi o novem trenerju…
“Nismo imeli vnaprej pripravljenega kandidata, imen še nimam. Nehvaležno je govoriti, kdaj bo znan trener. Časa ni dovolj, možnosti, ki jih imamo, ni veliko, bo pa odločitev temeljita. Trenerjev, ki imajo znanje, je kar nekaj. Druga zgodba pa je prestati zadeve, ki so tukaj zastavljene, se soočati s pritiskom. V Mariboru potrebuješ in avtoriteto in delavnost.”

Začasna rešitev na klopi je potrjena, od ponedeljkovega dopoldneva je moštvo v delovnem režimu pod vodstvom spremenjenega strokovnega štaba.
“Do nadaljnjega bo moštvo vodil Radovan Karanović. Najprej bo pomemben psihološki trenutek, ker so fantje taktično in fizično na nivoju Maribora. Kar sem poudarjal, ne spreminjam. Verjamem v ekipo! Fantje, ki so tukaj, so zame najboljši.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19