Članek
Napovednik kroga št. 10 (Maribor - Celje, Ljudski vrt, četrtek, 20.15)
ZDAJ POTREBUJEMO PRAVI ODZIV
Foto: Grega Wernig
Otvoritev druge četrtine prvenstva in hitra vrnitev v Ljudski vrt. v takšnih trenutkih je dobro, ko je takoj na sporedu naslednja tekma. Začenjamo novo poglavje, od ponedeljka vodi moštvo Radovan Karanović, ki je dobro seznanjen z ustrojem v Ljudskem vrtu, saj je 11 let deloval v naši nogometni šoli (od 2005 do 2016 v vlogi trenerja selekcij U17, U15 in U13). Nato je tri sezone opravljal vlogo pomočnika trenerja v Krškem, dve sezoni samostojno vodil Beltince, od letošnjega poletja pa je bil vodja nogometne šole v Krškem. Ob odločitvi vodstva kluba in Simona Rožmana je v prejšnjem tednu postal član strokovnega štaba NK Maribor.

“Zavedam se odgovornosti, ki me je doletela. Vendar delam kot trener že 20 let in vmes nisem imel niti enega meseca premora, nabralo se je precej izkušenj. Športni direktor in trener sta v dogovoru izbrala mene, prišel sem v vlogi pomočnika in seveda nisem pričakoval, da bom že po enem tednu prevzel takšno nalogo. Po vmesnih enajstih letih, ki sem jih preživel v klubu, dobro vem, kakšne so zahteve Maribora. Pripravljen sem sprejeti izziv in pomagati, da bi s skupnimi močmi skušali krivuljo obrniti navzgor,” v napovedniku četrkovo dvoboja s Celjem v Ljudskem vrtu (četrtek, ob 20.15) Radovan Karanović.

S kom v naslednji izziv? Mitrović je kaznovan, Milec, Pihler, Tavares in Maher poškodovani, Koderman je po bolezni šele začel trenirati z moštvom.
“Nismo v popolni zasedbi, a verjamem, da bodo fantje odigrali na ustreznem nivoju in upravičili zaupanje. V nekaj dneh je težko poskrbeti, da bi prišlo do občutnejših sprememb. Pričakujem pravi odnos in ustrezno odgovornost igralcev na vseh igralnih položajih. Če vsak opravi svoje delo na visoki ravni, je ekipa uspešna. Naj bo to naše vodilo za četrtek.”

Kako zmanjšati napake, ki so privedle do velikega števila prejetih golov in se izvleči iz neprijetne situacije?
“Ko sem prišel, sva se s Simonom veliko pogovarjala o tem. Fantje so delali izredno dobro. Zakaj je na tekmah prihajalo do prelahkih golov, je za globljo analizo in je težko podati pravi odgovor. Nič ni nakazovalo, da bi se lahko tako razpletlo, saj je bil odziv fantov na treningih dober. Izhodišče ni prijetno, a moramo strniti vrste. Pri Celju ne gre pričakovati večjih posegov v moštvo, tekmece dobro poznamo. Vemo, kako igrajo in kaj zmorejo. Moramo pa storiti vse, da bomo mi na višjem nivoju. Da prekinemo niz dveh zaporednih porazov, pridemo do stabilnosti in gledamo pozitivno naprej.”

Blaž Vrhovec je prejšnji tekmi zaradi izključitve proti Bravu spremljal z razdalje: “Vedno pravim, da je najtežje, ko nisi na igrišču. Skušaš pomagati in nameniti spodbudo, a ne moreš drugače vplivati, da bi kaj spremenil. Žal mi je, kaj se je zgodilo in moramo storiti vse, da se spet dvignemo. Prvi cilj je ohraniti mrežo nedotaknjeno, to je osnova. Na teh treh tekmah do premora je treba iztržiti čim več in popraviti situacijo na lestvici.”

Kot eden izmed najizkušenejših o stanju v slačilnici po menjavi trenerja in v pričakovanju novega izziva pod taktirko Radovana Karanovića.
“Bil je z nami že v prejšnjem tednu, prevzem nalog je potekal gladko, od trenerja pa smo se poslovili korektno, profesionalno. Vsaka situacija ob spremambi na klopi je stresna, ampak se ob tem zavedamo, da gre za sestavni del posla. Veliko se je dogajalo, a verjamem, da se bomo znali odzvati, kot je treba. Mi igramo, nihče drug ni na igrišču. Tega se zavedamo in to glasno povemo. Krivci za slabše rezultate smo igralci, ki nismo dovolj prepričljivi na igrišču. Opravili smo sestanek med seboj v slačilnici, stanje v ekipi glede povezanosti je dobro. Ni klanov, zamer ali morebitne medsebojne neiskrenosti. Ni negativnih vplivov ali razprtij. Če je kdo kdaj omenjal kaj takšnega, gre samo in izključno za govorice. Najbolj pomembno je, da prevladuje pozitivno ozračje med nami. Jasno pa je, da moramo igrati boljše in moramo prikazati več ter izzvati srečo, da se žoga kdaj od vratnic začne tudi odbijati v mrežo ter se situacija spremeni.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16