Članek
Dober odziv na neprijetno situacijo: Radovan Karanović po uspešni premieri v vlogi začasnega trenerja
OTRESLI SE PSIHOLOŠKE OVIRE
Foto: Grega Wernig
Preobrazba. V uvodno poglavje druge četrtine prvenstva smo vstopili s slabo popotnico, a smo ga odprli na najlepši način. Dovolj odločno, dovolj intenzivno. In dovolj prepričljivo za končnih 2:0 v štajerskem obračunu.

“Razpletlo se je po najlepšem scenariju. Najbolj pomembno je, da smo zmagali. Čestitke fantom za odnos, med tekmo so uspešno onemogočali tekmece in lahko smo vsi skupaj zadovoljni s prikazanim,” je po uspešni premieri v vlogi začasnega trenerja poudaril Radovan Karanović, ki je imel nehvaležno nalogo prevzeti vodenje v ponedeljek in v treh dneh izzvati odziv moštva.

Ob tekmecih je bilo treba premagati tudi psihološko oviro, posledico dogajanja v prejšnjih tednih, ko smo nazadnje šli z igrišča s popolnim izkupičkom 14. avgusta (2:0 v dvoboju s tekmeci iz Sežane).
“Nedvomno je bila prisotna psihološka ovira. Ko je Maribor tako dolgo brez zmage, je razumljivo, da se čuti pritisk v mestu, okoli kluba. V teh treh skupnih dnevih je bilo najbolj pomembno, da ekipo spravimo v ustrezno psihološko stanje in sem zelo vesel, da nam je s skupnimi močmi uspelo.”

Da bi dobili drugačno podobo na igrišču, je Radovan Karanović posegel po spremembi igralnega sistema v 4-2-3-1 in vrnitvi k osnovam.
“Vrnil se je Vrhovec, ostali smo Mitrovića, tako da smo opravili le še eno spremembo v začetni enajsterici. Ne glede na to pa smo največ naredili z disciplino v igro, še posebej v fazi obrambe. Fantje so oddelali tekmo na ustrezen način. Naš namen je bil, da iz dobre faze obrambe pridemo do hitrih prehodov. To nam je uspevalo in imamo dovolj razlogov za zadovoljstvo.”

Prijeten četrtkov večer z aplavzi v Ljudskem vrtu pa je hitro arhiviran, že v nedeljo v Domžale.
“Ni časa za pretirano veselje, takoj se usmerjamo k novemu izzivu, ima pa zmaga dvojni pomen. Verjamem, da bo prinesla tudi določeno mero razbremenitve, da bodo igralci lahko nadaljevali bolj sproščeno in v Domžalah odigrali še eno zelo dobro tekmo.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16