Članek
Ognjen Mudrinski o vračanju vijol'čne energije, prvencu in nedeljskem novem izzivu v Domžalah
ZDAJ MORAMO TAKO NADALJEVATI
Foto: Grega Wernig
Zmaga je vedno najboljši odziv na vmesne negativne situacije. Proti Celju smo vrnili pozitivno vijol’čno energijo, ki pomeni tudi dobro popotnico za naslednji izziv.

V napovedniku nedeljskega gostovanja v Domžalah o dvojnem pomenu uspešnega četrtka Ognjen Mudrinski: “Ta zmaga nam je veliko pomenila glede samozavesti. Dobro smo začeli tekmo, prevladovali na igrišču, pravočasno dosegli zadetke in zasluženo osvojili dragocene tri točke, ki imajo velik pomen. Občutil se je pritisk, kar je tudi razumljivo. Vendarle smo mi Maribor, stremimo k najvišjim ciljem in ni prijetno, ko ni uspehov. Nismo igrali slabo na prejšnjih tekmah, ampak rezultatsko se nam nikakor ni izšlo. Toda verjeli smo vase, zaupnico nam je namenil strokovni štab, športni direktor, vsi ljudje v klubu. Občutili smo njihovo podporo in dosegli namen.”

Za 29-letnega napadalca se je izšlo po najlepšem scenariju, s prvencem prav pred južno tribuno.
“Žal sem na prejšnjih tekmah zapravil nekaj priložnosti. Srečen sem zaradi zadetka in upam, da jih bo v prihodnje še več. Vesel sem, da mi je uspelo prvič zadeti prav pred našimi navijači. Njim bi namenil posebno zahvalo, prav tako vsem gledalcem, ki so bili na stadionu in nas spodbujali. Čeprav smo imeli v zadnjem obdobju slabše rezultate, so z nami na vseh tekmah. Zahvaljujemo se za podporo in naša naloga je, da se jim oddolžimo z bojevitostjo ter zmagami.”

Zadnji novinec iz poletnega prestopnega roka je z učinkovito potezo dodal Poljski, Hrvaški in Srbiji na seznam še eno prvoligaško prvenstvo v Evropi, v katerem se je vpisal med strelce.
“Veste, kako je z nami napadalci, živimo od golov. Če jih ne bom dosegal, ne bom imel niti velike minutaže. Led je prebit, veseli me, da je gol pomagal ekipi in lahko si le zaželim, da bi tako tudi nadaljeval.”

Naprej z dodatnim navdihom, naslednja priložnost za dokazovanje bo že v nedeljo.
“Seveda ena zmaga še ne pomeni ničesar, vendar verjamem, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami. Časa do naslednje tekme ni veliko, najbolj pomemben je bil odmor po fizično naporni tekmi, ki pa je hkrati prinesla tudi doočeno mero čustvene izpraznitve. Tako dolgo obdobje brez zmage pušča posledice tudi na psihi igralcev. Ne dvomimo, da nas bo strokovni štab ustrezno pripravil. Misli smo takoj preusmerili k tekmi z Domžalami in storili bomo vse, da ostanemo v ritmu zbiranja točk.”

Krog št. 11: Domžale – Maribor. Tokrat v nedeljskem popoldanskem terminu, z začetkom ob 17. uri.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19