Članek
Pogled s klopi: dogajanje pod vmesnim nadzorom prišlo do neželenega zapleta
IZ MIRNE V NEMIRNO KONČNICO
Foto: Grega Wernig
V dveh tekmah toliko točk kot na prejšnjih petih. Rezultatski padec ustavljen, a je zapravljena prednost dveh golov pokvarila večje zadovoljstvo. V oceni dogajanja v Domžalah Radovan Karanović, ki je vodil moštvo na drugi zaporedni tekmi.

“Iz mirne tekme, tekme pod nadzorom smo si zapletli situacijo, ko smo dovolili Domžalčanom, da se poberejo po zaostanku. V določenih trenutkih smo po nepotrebnem začeli divjati v igri. V trenutku, ko bi morali opraviti predvideni menjavi, nam to ni bilo dovoljeno in med tem čakanjem se je zgodila enajstmetrovka za 2:3. Je pa treba priznati, da smo predvsem zaradi naše neučakanosti in določenih nepotrebnih napak pri podajah tekmecem omogočili izenačenje. Škoda, ker je bilo med tekmo precej dobrih zadev.”

Ob pripravi načrta za tekmo je bila prvotna zamisel ponoviti enajsterico, ki je premagala Celjane. A je višja sila privedla do spremembe.
Alvir je v zadnjem trenutku ostal doma, že na sobotnem treningu je kazal znake bolezni in na njega nismo mogli računati. Morali pa smo se prilagoditi tudi med tekmo, Mutavčić je začutil bolečine v predelu zadnje stegenske mišice in ni mogel nadaljevati z igro, tako da se je med razpoložljivimi kandidati na desno stran preselil Sikošek.”

Točkovno smo naredili korak naprej, ekipa je prišla do določene mere razbremenitve, kar je bilo vidno tudi ob akcijah za zadetke Žuglja in Mudrinskega. Za popolno stabilizacijo pa je (z)manjkala večja zbranost v fazi obrambe.
“Od prve minute smo ne glede na to, da smo se zavedali, da bo vmes treba tudi trpeti, imeli pobudo, bili nevarni iz protinapadov. Ampak nepremišljene poteze v končnici so privedle do tega, da nismo po teh dveh tekmah še bolj zadovoljni. Če smo iskreni, pri prvem golu je šlo za naključje, drugega smo dobili iz enajstmetrovke. Domžale pred tem niso imele nobene priložnosti, toda ko prejmeš takšne zadetke, se tekma razumljivo obrne v drugo, napačno smer.”

Po intenzivnem prejšnjem tednu nas čakajo temeljite priprave na vrhunec uvodnega dela sezone, na sobotni derbi v Ljudskem vrtu.
“Zdaj je najbolj pomembno fante umiriti, odpočiti. Potem pa nabrati novo, vijol’čno energijo za tekmo proti Olimpiji, ki bo nedvomno največji dogodek dosedanjega dela sezone. Sem pa prepričan, da bomo odigrali odlično tekmo.”
8.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
17
Olimpija
15
Luka Koper
13
Maribor
11
Bravo
11
Radomlje
7
DNŠ Mura
7
Domžale
5
Rogaška
5
Aluminij
4