Članek
Marcos Tavares po posegu na kolenu uspešno okreva in pomaga moštvu izven igrišča
VERJAMEM, DA BO SOBOTA VIJOL'ČNA
Foto: Grega Wernig
Med odštevanjem do derbija pet minut s kapetanom. Ni med kandidati za nastop, ne more trenirati, prihaja pa v Ljudski vrt za spodbudo ekipi, za utrjevanje timskega duha. Zaradi posega na kolenu je na berglah in še dva tedna ne bo smel stopiti na nogo.

“Hudo mi je, ker ne morem biti z ekipo na igrišču. Lahko pa pomagam izven igrišča, z energijo, motivacijo, z izkušnjami,” poudarja Marcos Tavares, ki je moral na “čiščenje” kolena. Da se lahko v nadaljevanju sezone vrne k aktivnostim z moštvom in da ne bo morebitnih zapletov pri gibanju po aktivni karieri.

“Pred tremi leti je bilo ugotovljeno, da je prišlo do obrabe hrustanca v kolenskem sklepu. Opravil sem magnetno resonanco in se zavedal, da bo nekega dne potrebna operacija. Nadaljeval sem z igranjem, se občasno ubadal z bolečinami v kolenu, ki pa niso bile kronične in smo vmes reševali težave z injekcijami z zdravilom. Do trenutka, ko te niso več pomagale. Zato sem se odločil za poseg, ki je minil brez zapletov. Ne čutim nobenih bolečin, nogo lahko premikam in v prvi fazi okrevanja opravljam vaje, da ohranjam mišico, saj še ne smem stopiti na nogo. Čez 2 tedna odložim bergle, potem pa sledi okrevanje po individualnem programu.”

Tudi ob oteženem premikanju Marcos seveda že ima rezerviran sobotni večer v Ljudskem vrtu. Znova z nami na derbiju, tokrat s tribune.
“Derbi je derbi. Kdor igra za Maribor, ve, kaj pomeni. Za klub, za celotno mesto, za Viole, za vse navijače. Gre za tekmo, ki je primerljiva po naboju z evropskimi. Ljudje hodijo po karte že med tednom, se pogovarjajo o nogometu. To pa so tudi tisti dnevi, ko tečeš še več na treningu, se pripravljaš z dodatnim motivom, se v pozitivnem smislu kdaj tudi skregaš, ker zahtevaš še več od soigralca med posameznimi vajami. Zavedamo se, da ima uspeh v derbiju dvojni pomen. Verjamem, da bo sobota vijol’čna. Ekipa je dobra, na zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da smo popravili določene zadeve v igri in želimo osvojiti nove točke. Zdaj bi bil pravšnji trenutek, da zmagamo derbi in tako pridobimo še dodatno energijo za nadaljevanje sezone.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19