Članek
Ognjen Mudrinski ob dragocenih preteklih izkušnjah v pričakovanju premiere v slovenskem derbiju
NI NAKLJUČJE, DA SMO JIH ZABILI 5
Foto: Grega Wernig
Ko rečemo derbi, sodi med najprimernejše sogovornike. V slovenskem ga čaka premiera, igral pa ga je v srbskem prvenstvu tudi že pred 44.000 gledalci, za Crveno zvezdo proti Partizanu. Ob vseh vmesnih izkušnjah iz tujih lig je pripravljen na naslednji izziv.

Ognjen Mudrinski med odštevanjem do sobotnega dvoboja v Ljudskem vrtu: “Davnega leta 2012 sem igral derbi na Marakani, na srečo sem zmagal in nadejam se, da se bomo veselili tudi v slovenskem derbiju ter bo vse kot pred devetimi leti. To je največja tekma za nas igralce, za navijače. Ko kot otroci začnemo z nogometom, sanjamo o teh velikih tekmah in zagotovo se bomo potrudili po najboljših močeh, da razveselimo naše navijače.”

Derbi ima večkratni pomen: za navijače in za lestvico. Ob tem pa tudi z željo, da popravimo neprijetno statistiko zadnjih let.
“Slišal sem za ta podatek, da smo štiri leta brez zmage v derbiju na domačem igrišču. Toda derbi je tekma zase, ne zmaguje ekipa, ki je v boljši formi ali bolje uvrščena na lestvici. Tista ekipa, ki bo bolj odločno šla v tekmo in bo bolj zbrana, bo prišla do zmage. Imamo 90 minut na voljo in verjamem, da bomo po štirih letih prinesli veselje za vse v Mariboru.”

V zadnjih dveh tekmah smo ustavili rezultatski padec in poskrbeli za boljše izhodišče pred derbijem.
“Dobro smo igrali proti Celju in zasluženo zmagali, Proti Domžalam smo vodili s 3:1, žal nam ni uspelo obdržati prednosti. Toda treba je odmisliti prejšnji tekmi, zdaj je nova tekma, novo dokazovanje in povsem nova zgodba. Nedvomno bomo zelo motivirani, da pokažemo, da ni naključje, da smo premagali Celje in zabili 5 golov v zadnjih dveh tekmah.”

Prišel je v zadnjih urah prestopnega roka, a po nekaj tednih že dosegel dobro stopnjo uigranosti z moštvom. Za utrditev samozavesti je bilo koristno tudi spoznanje, da je zatresel mrežo na dveh zaporednih tekmah.
“Tukaj sem en mesec, potreboval sem nekaj časa, da se spoznam z ekipo. Glede mojega napadalnega učnika sem lahko zadovoljen, a lahko tudi obžalujem zaradi priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Skušal bom v soboto pomagati s svojo igro pomagati ekipi, da pridemo do treh točk in upam, da bom ob tem nadaljeval tudi strelski niz. Verjamem, da se bo zbralo veliko navijačev, da bodo naš 12. igralec in bomo z njihovo podporo uresničili cilj. Igralci že z nestrpnostjo čakamo tekmo, se pripravljamo in naša naloga je, da to potrdimo na igrišču.”
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9