Članek
Še zadnji napovednik derbija: Ljudski vrt, sobota, ob 20.15
IZHODIŠČE JE SPODBUDNO
Foto: Grega Wernig
Še petkov večerni trening, finiš priprav na derbi. Teden oddelan po predvidenem načrtu in brez zapletov, tudi s spodbudnimi novicami o razširitvi kadra.

“Mirno, temeljito se pripravljamo na tekmo. Želimo biti zbrani, agresivni. Predvsem pa dovolj odločni, z namenom, da pridemo do zmage,” poudarja Radovan Karanović v pričakovanju tretje tekme v vlogi začasnega trenerja in prvega derbija, ki ga bo vodil z vijol’čni klopi.

“Vse skupaj se je zgodilo v kratkem času, ampak skušam izvleči iz ekipe največ, kar je mogoče. Kot sem dejal pred tekmo s Celjem in po tekmi z Domžalami, sploh ne razmišljam, kaj in kako naprej. Najbolj pomembno je, da smo vsi skupaj osredotočeni na vsak trening in le na naslednjo tekmo, ki sledi. Storili bomo vse za pozitiven razplet derbija.”

S kom v sobotni boj?
“Še vedno imamo določene težave s poškodbami. Stanje ni idealno, a do tekme verjamem, da bomo usposobili igralca, ki sta nam manjkala v nedeljo. Alvir je vmes manjkal zaradi bolezni, Mutavčić pa ni nadaljeval v Domžalah, da ne bi tvegali morebitne resnejše poškodbe. Milec še vedno ni pripravljen za nastop, prav tako Pihler in Maher.”

In še zadnji napovednik: “Vemo, da je moštvo nekaj časa brez zmage v derbiju na domačem igrišču, a se ne obremenjujemo s preteklostjo. Vsaka tekma je zgodba zase, spodbudno je izhodišče, da imamo res dobro ozračje, na treningih in nasploh v slačilnici. Želimo stabilizirati moštvo, pozitiven rezultat derbija bi nam velik pomenil za nadaljnje delo. Tekmecem manjkata pomembna igralca, toda sposobni so v kadru najti zamenjave. Sicer pa se med zaključnimi pripravami ukvarjamo z našim načrtom in z uresničitvijo zamisli, kako želimo mi delovati na igrišču. Največ smo se ukvarjali z organizacijo igre v obrambi, v napadu imamo dovolj kakovosti, da lahko najdemo pot do nasprotne mreže. Fantje so se dobro ujeli med seboj, delujemo usklajeno in verjamem, da bomo to potrdili na igrišču.”

Derbi. Ljudski vrt. Sobota, ob 20.15.

13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9