Članek
Pogled s klopi na dogajanja v derbiju, v katerem so prišle do izraza tudi nekatere pretekle izkušnje
TEŽAVE PRI ZAKLJUČKIH IN ZBRANOSTI
Foto: Grega Wernig
Derbi ni imel zmagovalca, manjkali so zadetki, prinesel pa je mešane občutke. Glede na razmere smo imeli izjemno podobo tribun, s spodbudnim ozračjem. Na igrišču pa se kljub veliki želji ni izšlo, da bi povsem razveselili navijače s popolnim izkupičkom.

“Pričakovali smo podobno tekmo, a smo vendarle pričakovali, da bomo prekinili niz Olimpijine nepremaganosti na zadnjih derbijih v Ljudskem vrtu. Dobro smo začeli tekmo, imeli dve, tri obetavne priložnosti, zadeli tudi vratnico, potem pa v določenih trenutkih prepustili pobudo Olimpiji, ki je prišla do priložnosti že v 1. polčasu, vendar se je izkazal Jug. V 2. polčasu smo bili tisti, ki smo bili bolj ustvarjalni v igri in bi ob boljših zaključkih akcij lahko prišli do situacij, iz katerih bi lahko dosegli zadetek. Treba pa je priznati, da nas je ogrožala tudi Olimpija in je vratar Jug nekajkrat res odlično ubranil udarce tekmecev,” v pogledu s klopi na dogajanja v sobotnem večeru v Ljudskem vrtu Radovan Karanović.

Neprijeten niz brez zmage v derbiju na domačih tleh je ostal v podzavesti, strah pred napako ob morebitnem negativnem razpletu pa v določeni meri oviral izvedbo.
“Ostal je občutek, da po zapravljenih priložnostih nismo več bili samozavestni pri nadzoru žoge. Pretekli dogodki so na določen način zagotovo prišli do izraza, prav tako zdajšnje stanje, ko imamo manj točk, kot bi si želeli, tako da na koncu se moramo sprijazniti tudi z remijem, saj je Olimpija imela veliko priložnost v končnici tekme. Lahko rečemo, da nam je morda ob tej zadnji priložnosti Olimpije nogomet vrnil tisto, kar nam je vzel v Domžalah. Najbolj pa ob celotnem dogajanju obžalujem, da nismo navijačem prinesli še več veselja, saj so se zbrali v velikem številu in poskrbeli za res lepo podobo na tribunah ter bili moštvu v veliko podporo.”

Obe ekipi sta imeli zelo obetavne situacije za odločilno potezo, do našega trenutka veselja nismo prišli tudi po iskanju novih rešitev in treh opravljenih menjavah.
“Poškodba Vrhovca je nekoliko spremenila načrte, tudi pri menjavah. Blaž je znova opravil veliko dela na sredini igrišča in pomagal obrambi, manjkal nam je njegov učinek ob koncu tekme. Koderman je dobil priložnost, ker lahko dela boljšo fazo obrambe od preostalih krilnih napadalcev, ki smo jih imeli na voljo. Po takšnem poteku dogodkov je namreč težko iti v večje tveganje, kajti nasprotnik je pokazal, da lahko kaznuje iz hitre nasprotne akcije. Vedeli smo, da je Olimpija zelo nevarna po desni strani. Vendarle pa smo pričakovali, da bomo iz naših akcij, predvsem s prebojem po krilnih položajih prišli do uresničitve cilja. Uspevalo nam je priti do kazenskega prostora, toda težava je bila v zaključku akcij in predvsem pri zbranosti v končnici tekme. Pritisk derbija je na nek način opravil svoje, v psihološkem smislu, v obliki nenavadnih napak. Eden izmed razlogov je tudi v tem, da imamo nekaj mladih posameznikov, ki so željni dinamike, igrivosti in od tod se kdaj zgodijo tudi nepremišljene podaje.”

Po derbiju 2 tedna brez klubskega nogometa, s časom za obnovo moči in razširitev kadra.
“Obžalujemo, da nismo serije teh treh tekem zaključili z zmago. Žal nam ni uspelo, čeprav nismo delovali slabo. Zadovoljen sem z igro, točkovno pa ne. Zdaj sledi regeneracija, potem pa bo treba dobro izkoristiti reprezentančni premor. Med osrednjimi cilji bo vključitev igralcev, ki so vmes manjkali, v običajni trenažni proces in storili bomo vse, da bo moštvo ustrezno pripravljeno dočakalo nadaljevanje prvenstva."
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9