Članek
Marko Alvir po derbiju o občutkih z igrišča in pogledu proti nadaljevanju jeseni
TA EKIPA ZMORE VEČ
Foto: Grega Wernig
“Moram poudariti, da so bili navijači na visokem nivoju. Glede tekme pa: imeli smo svoje priložnosti, imeli so jih tudi gostje, vendar smo v igri bili nevarnejši. Škoda priložnosti, ki smo jih zapravili, a je treba priznati, da so si jih po naših napakah priigrali tudi tekmeci,” je po sobotnem dvoboju izpostavil Marko Alvir, avtor poteze, ki ni odpeljala derbija v drugo smer.

Če bi žoga v 15. minuti namesto vratnice zadela mrežo…
“Žugelj je ob otvoritvi tekme dvakrat dobro zapretil, jaz sem zadel vratnico. Škoda, da iz teh poskusov v uvodni fazi nismo prišli do vodstva. Skozi celotno tekmo smo se trudili, bili pri teh namenih odločni in moštveni, toda tiste želene potrditve z golom, z zmago nismo dočakali.”

Ostaja obžalovanje, da nismo prišli do popolnega izkupička. Je pa prišlo v zadnjih dneh do določene stanovitnosti moštva, s petimi osvojenimi točkami v zadnjih treh tekmah.
“Z derbija je mogoče najti tudi pozitivne značilnosti, ena izmed teh je, da nismo dobili gola. Moramo tako nadaljevati, potrebujemo obrambno zanesljivost, se pa zavedamo, da bo treba tudi v napadu popraviti učinkovitost.”

Časa bo dovolj, premor, ki sledi, bo le na papirju. Že v ponedeljek se začne nov delovni cikel.
“Ta ekipa zmore precej več, o tem ni dvoma. Prihodnja 2 tedna moramo izkoristiti na najboljši način, še bolj utrditi določene zadeve v igri. Da se vrnemo boljši na igrišče in da začnemo zmagovati.”
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9