Članek
Gregor Sikošek pred derbijem v porodnišnico, na igrišče z dodatnim motivom
ZA POPOLNO VESELJE MANJKAL ŠE GOL
Foto: Grega Wernig
Med poglavjem o derbiju še najzanimivejša obrobna zgodba. Gregor Sikošek, ki je bil nekaj časa v pričakovanju naraščaja v družini, je na predvečer derbija dočakal rojstvo druge hčerke, v soboto pa brezhibno opravil nalogo na igrišču.

“Bili smo že čez rok, tako da je bilo le še vprašanje trenutka, kdaj bomo dobili novega člana družine. Izšlo se je po najlepšem scenariju, porod je minil hitro, v manj kot treh urah, Olivia je prinesla obilo veselja, mama je vse prestala brez zapletov, jaz pa sem šel hitro spat in naslednji dan na derbi z dodatnim motivom,” o prijetni življenjski izkušnji Gregor Sikošek, zdaj v dvojni očetovski vlogi in s tremi damami v skupnem domu.

“Sofia vsem govori, da je postala velika sestrica, vsi skupaj se še privajamo na nove razmere, a smo že doma, v polnem številu in prisotni so res prijetni občutki. Derbi je motiv že sam po sebi, tako pa sem imel še dodatni osebni motiv. Rojstvo otroka mi je nekoliko spremenilo običajni režim osebne priprave na tekmo, a sem se osredotočil le na obveznosti na igrišču. Misli niso ušle drugam, bil sem popolnoma zbran in menim, da mi je uspelo.”

Dodatnega veselja v obliki treh točk nismo imeli, smo pa uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Tretjič v letošnjem prvenstvu in že drugič v zadnjih treh krogih.
“Obžalujemo zaradi dveh izgubljenih točk, za popolno veselje je manjkal naš gol. Na obeh straneh se je zvrstilo nekaj priložnosti, a smo smo prvi prišli do izrazitejše. Žal nam je veselje preprečila vratnica. Če bi povedli, bi bila nedvomno tekma povsem drugačna. Spodbudno pa ostaja spoznanje, da utrjujemo obrambo. Začeli smo igrati drugače, z manj tveganja in visokega presinga. Proti Celju smo obdržali ničlo, nato smo tudi v Domžalah do prejetega gola delovali dobro. Res smo dobili tri, toda vemo, da takšne zadetke redko vidimo. Prvega iz poskusa predložka, nato iz enajstmetrovke ob skoku, ko je žoga našega igralca nesrečno zadela v roko, pri tretjem pa so tekmeci šli v tveganje in se jim je obrestovalo.”

Sledijo dnevi obnove telesne moči za naslednji del tekmovalnega programa med 16. oktobrom in 6. novembrom.
“Trenerji so nam takoj napovedali, da bo obdobje, ki sledi, kar naporno. Poudarek bo na fizični pripravi, zavedamo se, kaj moramo popraviti. Z več zbranosti pri zaključkih bodo prišli tudi boljši rezultati. Glede igre ni večjih pripomb, moramo pa poskrbeti, da ob prikazanem izvlečemo večje število točk. Na treningih se trudimo, v tem ni težava. Moramo pa povezati nekaj pozitivnih rezultatov in prenesti zmagovalno miselnost v tekme.”
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9