Članek
Pregled učinka igralcev na posoji: Ignacio Guerrico, Aljaž Antolin, Belmin Bobarić, Žiga Obreht & Samo Pridgar
KORISTNE MINUTE Z MOTIVOM O VRNITVI
Foto: Grega Wernig
Med reprezentančnim premorom je čas tudi za preverjanje utripa naših članov, ki so med sezono 2021/22 v statusu posojenih nogometašev v treh klubih.

Ignacio Guerrico je ostal v prvoligaškem tekmovanju, zadnji dan prestopnega roka se je preselil v Sežano. Doslej je vpisal tri nastope za CB24 Tabor, dvakrat v začetni enajsterici, enkrat je vstopil s klopi in skupaj zbral 204 minute.

“Prvi vtisi so zelo dobri. Ko smo se v klubu dogovorili za posojo, sem se takoj strinjal z zamislijo o selitvi v Sežano. Hitro je bilo opazno, da je moštvo sestavljeno iz številnih dobrih posameznikov, tako nogometno kot po človeški plati. Vmes je prišlo do zamenjave trenerja, tako da sem se moral prilagoditi na novo situacijo, a sem proti Aluminiju in Domžalam dobil priložnost od prve minute, proti Muri pa v nadaljevanju tekme. Začel sem tudi pripravljalno preizkušnjo proti Udineseju, v vseh tekmah sem se dobro počutil in nisem imel težav s telesno pripravljenostjo. Za pridobivanje izkušenj in mojo razvojno pot je zelo pomembno, da imam čim več minut na igrišču. Skušal bom pomagati moštvu Tabora po najboljših močeh in se vrniti v Ljudski vrt v najboljši podobi, kot bo mogoče, moštvu Maribora pa želim vso srečo v boju za naslov," pravi Argentinec o koristni izkušnji pri trenutno šestouvrščeni ekipi Prve Lige Telemach.

Dragocene tekmovalne minute v drugi ligi zbirata Aljaž Antolin, ki je v šestih tekmah (493 minut) dosegel tri zadetke in Belmin Bobarić, z desetimi nastopi (841 minut) ter enim golom v majici Primorja. Beltinci so po enajstih krogih na devetem mestu drugoligaške lestvice, Primorje na sedmem.
"Okolje poznam, fantje so me zelo dobro sprejeli, sem domačin in to je prednost zame, tako da nisem imel težav s prilagajanjem. Začel sem vseh šest tekem v prvi postavi, zabil tudi tri gole, kar je vselej dobra popotnica za tako mladega igralca kot sem jaz. Izkoristiti želim priložnost za redno igranje, ob tem pa pozorno spremljam dogajanja v Ljudskem vrtu. Ogledam si vsako tekmo Maribora v prenosu, ko igrajo doma, pa tudi v živo. Vsi vemo, kaj Maribor pomeni v slovenskem nogometu in česa so fantje sposobni. Ekipa je mlada in seveda je potreben čas. V prihodnje pa si želim, da bom tudi jaz del te ekipe in da bodo cilji, ki si jih je klub zastavil, uresničeni," poudarja Antolin.

V tretjeligaški konkurenci pa v dresu Dravograda v jesenskem delu igrata Žiga Obreht in Samo Pridgar. Obreht s polno minutažo v devetih tekmah (810), Pridgar pa je zaradi vmesne udeležbe na reprezentančnih akcijah selekcije U19 branil na šestih tekmah (540 minut). Dravograd je po devetih krogih na drugem mestu v vzhodni skupini 3. lige.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9