Članek
Napovednik dvoboja v Sežani (nedelja, ob 15.00)
POMEMBNO JE, DA SMO USKLAJENI
Foto: Grega Wernig
Pester teden je bil namenjen temeljitim pripravam na naslednji izziv. Gostovanja v Sežani so že prinesla toliko nepričakovanih dogodkov, da vedno zahtevajo dodatno mero osredotočenosti.

“Gre za tradicionalno neprijetno gostovanje, pogovorili smo se tudi o preteklih izkušnjah in se pripravljali s popolno osredotočnostjo. Analizirali smo nasprotnika in se odločili za predviden načrt, ne bomo pa razkrivali, na kakšen način bomo igrali. Vemo, da nas čaka dvoboj z dinamično ekipo. Principi trenerja Dušana Kosića so dobro znani, pričakujemo lahko tekmo, ki bo zadovoljila kriterije gledalcev po gledljivosti. Verjamem pa, da bo za nas rezultatsko uspešna,” v pričakovanju nedeljskega dvoboja v Sežani Radovan Karanović, ki bo moral nekoliko spremeniti predviden seznam kandidatov za nastop.

“Zaradi štirih rumenih kartonov bo manjkal Žugelj, tukaj bo treba poiskati drugo rešitev. Določene težave je imel Martinović po enem izmed dvobojev na treningu, ostali - razen dlje časa poškodovanih (Tavares, Pihler, Maher) - so na voljo. Dobro smo se pripravili, čuti se pozitivna energija med fanti in gremo v Sežano z namenom, da pridemo do treh točk ter se približamo želenemu položaju na lestvici. Sposobni smo vsakemu moštvu zabiti gol, kvalitete v napadu je dovolj. Veseli, da smo utrdili obrambo. Že nekaj časa pa je opazno, da si ekipa ustvarja veliko število priložnosti, vendar še nismo dosegli želene učinkovitosti, tako da smo znova velik poudarek na treningih namenili zaključku napadov.”

Zaradi zgodnjega popoldanskega termina gre moštvo na pot že v soboto, ničesar se ne prepušča naključju. Robert Voloder v napovedniku kroga št. 14: “Vemo, da je pred nami zahtevna tekma, a smo izkoristili delovni teden v polnem pomenu besede. Imamo opravka s kakovostnim nasprotnikom, ki ima kvaliteto in intenzivnost v igri. Ampak cilj je jasen, zanimajo nas tri točke. Storili bomo vse, da bi nam uspelo.”

Kot nepogrešljivi člen obrambne vrste je član nemške reprezentance do 20 let prispeval delež k izboljšanju statistike v zadnjih tekmah.
“Vsak obrambni igralec mora prevzeti odgovornost. Je pa vsak posameznik le del ekipe, zato je predvsem pomembno, da delujemo usklajeno na igrišču in da si s skupnimi močmi prizadevamo, da ohranimo mrežo nedotaknjeno. Pod vodstvom novega trenerja nam je uspelo že trikrat, kar prinaša razloge za zadovoljstvo. Vsak trener prinaša nekaj svojega, navodila se razlikujejo. Ekipa ima kvaliteto, zdaj pa ima nekoliko drugačne smernice. Z novim trenerjem igramo drugače, tudi v tem tednu smo se veliko pogovarjali o načrtu za tekmo, mi pa bomo dogovor skušali izpeljati na igrišču.”

Nedelja, ob 15.00. CB24 Tabor Sežana – Maribor.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19