Članek
Nedeljska zmaga ima dvojno težo: prinesla je tudi priključek k vrhu lestvice
MARSIKAJ JE ZDAJ ODVISNO OD NAS
Foto: Grega Wernig
Serija se nadaljuje. V dvobojih s Sežančani (peta zaporedna zmaga v prvenstvu, druga na gostovanjih na Krasu) in v obdobju, ko moštvo v vlogi začasnega trenerja vodi Radovan Karanović. V petih tekmah do enajstih osvojenih točk, četrtič z igrišča brez prejetega zadetka.

“Že v prvem polčasu smo imeli 3, 4 priložnosti, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Škoda, da nismo zadeli, saj bi imeli tekmo še bolj pod nadzorom. Nasprotnik nas ni resneje ogrozil, s trudom smo izzvali srečo, zadeli iz enajstmetrovke, nato pa v končnici tekme nekoliko nepotrebno trpeli. Tudi s preveč paničnimi odzivi pri nekaterih situacijah v zadnjih petih minutah,” je po uspešni predstavi v Sežani izpostavil Radovan Karanović, ki je za boj na Krasu posegel po nekaterih spremembah.

V začetni enajsterici je prvič po skoraj šestih mesecih dobil priložnost Rok Kronaveter, avtor odločilne poteze.
“Namen je bil, da pride do kakšnega udarca s polrazdalje in nam prinese nove rešitve v napadu. Zadel je z bele točke in nasploh odigral dobro tekmo.”

Nova rešitev je bila predvidena tudi na desni strani. Toda zaradi poškodbe je moral Mirko Mutavčić z igrišča že v 19. minuti.
“Gre za poškodbo zadnje stegenske mišice, verjetno bo Mirko nekaj časa odsoten. Počakati bo treba na pregled in natančnejše informacije.”

Posebnost prenovljene podobe moštva: na štirih izmed zadnjih peteih tekem ni bilo treba pobirati žoge iz mreže.
“Dejstvo je, da se je tisto, kar sem si zaželel, ko sem prevzel ekipo, uresničilo. Torej, da pridemo do večje zanesljivosti v fazi branjenja in dobimo čim manj golov. V napadu pa vemo, da imamo kvaliteto in da lahko na vsaki tekmi zabijemo gol. Ne gre še po načrtih pri napadalnih akcijah, toda ob vračanju samozavesti z dobrimi rezultati se bo moštvu vrnila tudi večja mirnost pri zaključkih pred nasprotnimi vrati.”

Nedeljska zmaga ima dvojno težo: prinesla je tudi priključek k vrhu lestvice.
“Na sestanku pred tekmo sem fantom dejal, da je za nas izhodiščni položaj zelo dober. Sobotni rezultati so nam ustrezali, zato je bila zmaga v Sežani dodatnega pomena in stanje na lestvici je po tem krogu občutno drugačno. Marsikaj je zdaj odvisno od nas.”

Do naslednjih prvenstvenih dvobojev s Koprom in Bravom pa preklop na pokalno prizorišče.
“Cilji Maribora so dobro znani, vedno si želi ob prvenstveni tudi pokalno lovoriko. Temeljito se bomo pripravili na naslednjo tekmo in storili vse, da v četrtek proti Domžalam nadaljujemo uspešno serijo tudi v pokalnem tekmovanju.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19