Članek
Pogled z igrišča: Blaž Vrhovec
ISKALI SMO STIK Z VRHOM
Foto: Grega Wernig
Kraški urok je odpravljen. Po neprijetnih trenutkih na prvih treh gostovanjih v Sežani v nedeljo do druge zaporedne zmage, v pogledu z igrišča Blaž Vrhovec.

“Res smo se dobro pripravili na tekmo. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna naloga, z velikim številom dvobojev, kjer bo dodatnega pomena požrtvovalnost. Tekma ni bila všečna, v ospredju so bile druge zahteve, a so najpomembnejše tri točke, ki nam prinašajo stik z vrhom in to je bilo osnovno izhodišče.”

Trenutna faza je spodbudna: točkovni izkupiček se povečuje, podoba moštva izboljšuje.
“Že v 1. polčasu smo imeli nekaj obetavnih situacij, sam sem imel priložnost na glavi, Alvir je zadel vratnico... Če bi takrat zatresli mrežo, bi si omogočili lažje nadaljevanje. Toda ostali smo mirni, zadeli v drugem polčasu in dosegli cilj. Veliko pomeni spoznanje, da smo utrdili obrambo. Iz tega izhodišča je precej lažje, štirikrat v petih tekmah smo že šli z igrišča brez prejetega zadetka. Odličen dosežek, ki ga želimo ponavljati tudi v prihodnje.”

Za dvoboj v Sežani smo našli dodaten navdih tudi v namenu, da se povzpnemo z -6 na -3.
“Pred tekmo smo vedeli, da imamo veliko priložnost. Zato je bil naboj še toliko večji, super je, da smo se po vmesnem zaostanku povsem priključili k vrhu. Toda zdaj nas najprej čaka pokalna tekma, misli smo preusmerili k boju za polfinale z Domžalami. Ligaški boj za vrh pa potem nadaljujemo v ponedeljek.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19