Članek
Preklop z ligaškega na pokalno tekmovanje: v Ljudskem vrtu v četrtek z Domžalami (ob 20.15)
BLIŽNJICA DO EVROPE
Foto: Grega Wernig
Odpiramo novo poglavje: preklop z ligaškega na pokalno tekmovanje. V sistemu za letošnjo sezono začenjamo v četrtfinalu, o polfinalistu pa odloča ena tekma. Zadnjega potnika v spomladanski zaključni del prinaša četrtkov večerni obračun v Ljudskem vrtu: Maribor – Domžale, z začetkom ob 20.15.

“Cilj je napredovanje in nadaljevanje uspešne prvenstvene serije v zadnjem obdobju. Na tekmo se pripravljamo kot na prejšnje, igralci se zavedajo, da gre za nekoliko drugačno zgodbo. Ena slaba poteza lahko povzroči težave in odpelje tekmo v neželeno smer, saj bo o zmagovalcu odločala le ena tekma. Verjamem pa, da bomo tudi tokrat natančno opravili zastavljene naloge in uresničili pričakovanja,” v napovedniku naslednjega izziva poudarja Radovan Karanović.

Specifika pokalnega tekmovanja ima svoje zakonitosti, je predvidenih glede na zaporedje štirih tekem v trinajstih dneh tudi nekaj več rotacij v moštvu?
“Nismo v popolni postavi, brez težav ne gre. Zaradi poškodbe smo v Sežani ostali brez Mutavčića, zbolel je Alvir, se pa vrača Žugelj po kazni. Prišlo bo do določenih manjših sprememb, v načrtu je treba upoštevati tudi ponedeljkovo tekmo s Koprom, toda na igrišče bo šla enajsterica, ki bo najbolj primerna za to tekmo. Zagotovo ne bo preračunljivosti, zanima nas le uvrstitev v polfinale.”

Posebnost naslednje preizkušnje: le proti Domžalam smo v zadnjih petih tekmah morali po žogo v mrežo, tedaj trikrat.
“Če se spomnimo te tekme, smo dobili dva netipična gola. Pri prvem, ki ga je dosegel Alić, je šlo bolj za naključje, drugi je bil dosežen iz enajstmetrovke. Do tiste situacije za prvi gol pa tekmeci niso imeli resnejše priložnosti. Za nas je bilo v vmesni fazi najbolj pomembno, da utrdimo moštvo. Cilj je, da gremo do konca tudi v pokalnem tekmovanju, ob vračanju samozavesti moštva pa bo prišla tudi bolj všečna igra.”

Med najizkušenejšimi je Nemanja Mitrović, član obrambne vrste, ki prestaja najboljšo fazo dosedanjega dela sezone in se zaveda dvojnega pomena pokalnega dvoboja.
“Zdaj smo pokrbeli za večjo stabilnost, iz tekme v tekmo narašča tudi samozavest, rezultati pa delajo ekipo boljšo. Pokalno tekmovanje je v letošnji sezoni specifično, odloča ena tekma, kar je lahko po eni strani dobro, po drugi pa ne. Ena napaka lahko odloči tekmo. Ker ni popravnega izpita, je še večjega pomena popolna zbranost in osredotočenost. Pokal pomeni v tej izvedbi bližnjico do Evrope, saj lahko prideš v treh tekmah z dobro igro in tudi z nekaj sreče po krajši poti do mednarodnega prizorišča. Gre za lovoriko, vsak igralec si, razumljivo, želi med kariero osvojti čim več trofej. Ne bomo delali razlike med tekmovanji, velja kot za prvenstveno: temeljita priprava, natančna analiza nasprotnika in gremo po zmago!”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19