Članek
Pogled s klopi ob prehitrem zaključku pokalnega tekmovanja
KAZEN ZA NEUČINKOVITOST
Malik Sellouki do prvenca v vijoličastem, a prepozno za preobrat
Foto: Grega Wernig
Uspešna serija prekinjena. Po petih zaporednih prvenstvenih tekmah za stabilizacijo moštva poraz v Ljudskem vrtu, s tem pa tudi prehitro slovo od pokalnega tekmovanja in krajše poti do evropske vozovnice.

“Nikakor ne moremo biti zadovoljni z razpletom, saj smo verjeli v napredovanje. Toda spet so se zgodile Domžale, spet mojstrovina Ibričića v obdobju, ko smo imeli prevlado na igrišču. Škoda, saj smo zapravili kar nekaj priložnosti in lahko bi se končalo drugače, kot se je,” o neprijetni pokalni izkušnji Radovan Karanović, ki je posegel po določenih rotacijah v moštvu.

“Namenili smo priložnost tudi nekaterim fantom, ki so prej manj igrali. Z namenom, da se vrnejo v tekmovalni ritem. Nekatere spremembe smo morali narediti tudi zaradi poškodb in bolezni, prav tako zaradi razporeditve moči za naslednjo tekmo proti Kopru. Žal se ni izšlo po željah.”

Med pozitivno fazo nismo zadeli, po številnih poskusih pa se je domžalska mreža zatresla prepozno.
“Imeli smo vsaj tri, štiri zelo dobre situacije, vendar nismo zadeli. Šlo je za tekmo, ko je bil velikega pomena prvi dosežen zadetek. Nismo imeli niti najmanjše naklonjenosti sreče. Ostal je vtis, kot bi nas nogomet kaznoval...”

Razočaranje bo hitro treba spremeniti v dodatno energijo: takoj bo na vrsti naslednja tekma in priložnost za popravni izpit. Že v ponedeljek nazaj v Ljudski vrt, na prvenstveni dvoboj z vodilnim Koprom.
“Preveriti moramo, kakšno je zdravstveno stanje v ekipi (Kronaveter, Požeg Vancaš) in se že od petkovega jutra pripravljati na tekmo, ki nam bo ogromno pomenila za nadaljevanje sezone. Koprsko moštvo je usklajeno, dobro sestavljeno. Ni naključje, da so na prvem mestu. Moramo biti na visokem nivoju, taktično disciplinirani in motivirani, da pridemo do točk.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16