Članek
Jan Repas v napovedniku dvoboja s Koprom (Ljudski vrt, ponedeljek, 20.15)
NAZAJ DO PRAVE PODOBE
Foto: Grega Wernig
Pokalna zgodba je zaključena, priložnost za obvoz do Evrope zamujena. Zdaj sledi popolna osredotočenost na nadaljevanje prvenstvenega boja. Z novimi spoznanji in preusmeritvijo misli k naslednjemu izzivu v Ljudskem vrtu.

“Prisotno je razočaranje zaradi razpleta in načina, kako smo izgubili. Dobili smo gol iz njihove prve priložnosti, prvega udarca proti vratom. Pred tem pa smo dobro začeli tekmo, imeli pobudo, toda zavedamo se, da v zadnji tretjini moramo imeti boljše rešitve in boljše izkoristiti naše priložnosti,” Jan Repas o ugotovitvah po dvoboju z Domžalami.

“Čeprav smo se znašli v neprijetnem zaostanku, smo do zadnje sekunde še lovili rezultat in priključek. Malik je res vrhunsko zadel, toda zmanjkalo je časa za podaljške in priložnost za morebiten preobrat. Krivda je naša, ker bi lahko tekmo prej zaključili. V pokalnem tekmovanju se nam je ponujala priložnost, da bi v dveh tekmah prišli do finala. Prepoceni smo jo zapravili.”

Po porazih je v uteho, ko se ponuja možnost za takojšnji odgovor moštva na naslednji tekmi. Od petkovega jutra je sledil preklop nazaj na ligaški boj za vrh. V ponedeljkovem večeru smo znova v Ljudskem vrtu, čaka nas dvoboj z vodilnim Koprom (začetek ob 20.15).
“Hitro je na sporedu nova tekma. Odmisliti je treba pokalno izkušnjo in se z dvignjeno glavo lotiti priprav. Pogovorili smo se o vsem, strokovni štab nas je opozoril na napake in predstavil načrt za ponedeljek. Ekipo Kopra dobro poznamo, odlikuje jih individualna kakovost. Vemo, na katere zadeve moramo biti najbolj pozorni. Dobro pa se zavedamo, kaj je najpomembnejše. Da smo mi v pravi podobi! Na prejšnjih petih tekmah smo pokazali, da lahko pridemo na zmagovito pot. Storili bomo vse, da nadaljujemo uspešne prvenstvene predstave in pridemo do novih točk.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19