Članek
Pogled z igrišča: Blaž Vrhovec o tekmi s Koprom, vzponu k vrhu in jesenskem finišu
VEDELI SMO, KAJ NAM PRINAŠA
Foto: Grega Wernig
Po uspešnem vstopu v november z dodatnim navdihom med pripravami na nov izziv. Naslednja postaja Ljubljana.

“Odigrali smo še eno dobro tekmo v prvenstvu, vesel sem, da smo se priključili k vrhu lestvice in zdaj moramo vse moči usmeriti k uresničitvi načrta, da tako nadaljujemo. Da ostanemo na vrhu in smo ob koncu sezone na najvišjem mestu,” Blaž Vrhovec o zmagi v tekmi z dvojno težo.

Ob morebitnem porazu je pretilo -6, zmaga je omogočala vrnitev na začetno, enakovredno izhodišče.
“Vedeli smo, kaj nam prinaša ta tekma. Morali smo odmisliti vmesno pokalno izkušnjo in se povsem osredotočiti na dvoboj s Koprom. Z namenom, da bomo naredili vse, da stopnjujemo uspešno prvenstveno fazo in se z novim, pomembnim korakom povzpnemo na lestvici. Imeli smo tekmo pod nadzorom, nismo bili kaznovani za vsako napako, kot se je zgodilo proti Domžalam. Prestali smo tudi tiste vmesne manj prijetne trenutke, v napadu dobro kombinirali, Mudrinski je dvakrat spretno zadel in po prikazanem je bila zmaga povsem zaslužena.”

Kot asistent pri drugem golu je prispeval tudi delež pri čustveni proslavi pred južno tribuno.
“Ko povečaš prednost na 2:0, je lažje nadaljevati. Lahko si bolj miren. Ta eksplozija čustev in proslava z navijači je prišla kot posledica celotnega dogajanja, odziv na pomembnost trenutka. Spremljal sem vratarja, s predvidevanjem in nekaj sreče prišel do žoge, podal, Mudrinski pa je poskrbel za učinkovit zaključek.”

Razplet prinaša s spremenjenim izhodiščem na lestvici dodatno spodbudo za jesenski finiš.
“Kot je prinesla priključek k vrhu, ima tekma proti Kopru še dodaten pomen. Dobrodošla je za psihološko stanje moštva, za samozavavest. Razen pokalnega spodrsljaja smo v dobrem obdobju, verjamem, da smo poskrbeli za večjo stabilnost in bo tudi v prihodnje tako.”

Edina negativna posledica ponedeljkove tekme: zaradi četrtega rumenega kartona bo Blaž ob sobotnem boju z Bravom med gledalci.
“To je del nogometa. Imamo dovolj širok kader, da nadoknadimo moj izostanek, sam pa bom v soboto z enako vnemo v podporo moštvu v vlogi navijača.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16