Članek
Ognjen Mudrinski: v kratkem času do vplivne vloge v moštvu in povezave s tribunami
UPAM, DA BO ŠE VELIKO RAZLOGOV ZA VESELJE
Foto: Grega Wernig
Zmaga proti Kopru in priključek k vrhu lestvice sta poskrbela za pozitivne občutke v Ljudskem vrtu. Še posebej velja za to za dvakratnega strelca, ki je v kratkem času prišel do vplivne vloge v moštvu in obenem postal zelo priljubljen pri navijačih. Ognjen Mudrinski v pogovoru za nkmaribor.com o najaktualnejših temah.

O tekmi dvojnega pomena s Koprom…
“Najpomembnejše je, da smo zmagali pred našimi navijači. Tekma je bila zelo pomembna, da ulovimo priključek s Koprom in Olimpijo. Nekoliko slabše smo začeli tekmo, jim prepustili določeno pobudo, a smo se zbrali, prevzeli posest in na koncu zasluženo zmagali.”

O uspešni prvenstveni seriji v zadnjih šestih krogih…
“Za nami so dobri rezultati, vendar se ne smemo preveč ozirati za tekmami, s katerimi smo opravili. Moramo ostati zbrani in se pripravljati na vsako naslednjo tekmo. Ob tem si ne smemo ustvarjati pritiska, da moramo na vsaki tekmi zmagati, saj nas to lahko privede v težave. Osredotočiti se moramo iz tedna v teden, nadaljevati z delom kot doslej in potem tudi zmage ne bodo izostale.”

O povezavi s tribunami…
“Zelo čustveno doživljam vsak svoj gol, preprosto sem takšen. Ne znam drugače izraziti svojega veselja. Lahko se samo še enkrat zahvalim navijačem za podporo meni in celotni ekipi. Upam, da bomo imeli še veliko razlogov za skupno proslavljanje.”

O prilagajanju na ligo in zanimivem osebnem dosežku: po Srbiji, Nemčiji, Poljski ter Hrvaški je Slovenija že 5. država, kjer se je vpisal med strelce…
“Naloga napadalca je, da dosega zadetke. Trudim se, da sem pri tem čim uspešnejši. Glede lige sem zadovoljen, nisem pričakoval takšnega nivoja, moram priznati, da ni velike razlike med hrvaško in slovensko ligo. Igra se dovolj napadalno in hitro, kar potrjuje tudi stanje na lestvici.”

O gneči na vrhu…
“Mislim, da se ne smemo obremenjevati s stanjem na lestvici. Ali pa, da bi se obremenjevali z drugimi moštvi. Osredotočiti se moramo na to, kar počnemo mi. Da gledamo samo naše dvorišče. To je prava pot, ki nas bo pripeljala do želenega cilja.”

O sobotni matineji proti Bravu, z začetkom ob 13.30…
“Nismo še igrali tako zgodaj, pred tem le v Sežani ob 15. uri. Čaka nas nova tekma, novo dokazovanje. Imeli smo dva dni za počitek, zdaj pa že začenjamo s pripravami na tekmo z Bravom in upam, da bomo vzeli, kar nam pripada.”

… in življenju v Mariboru.
“Glede mojega časa izven igrišča, preživljam ga večinoma s punco, ki je tukaj z menoj. Imam tudi psa, francoskega buldoga, ki je v središču pozornosti. Živim blizu mestnega parka in tako skušam preživljati čim več časa zunaj. Drugače pa rad preberem kakšno knjigo, avtobiografijo in pogledam dobro serijo ali film. To je to, umirjeno življenje (smeh).”


20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19