Članek
Napovednik kroga št. 16: Bravo - Maribor (sobota, 13.30)
ZNAMO SE PRILAGODITI
Foto: Grega Wernig
Še ena tekma pred naslednjim, zadnjim letošnjim reprezentančnim premorom. Tokrat v drugačnem terminu, kot sobotna matineja, ki zahteva določeno mero prilagajanja.

“Res je nekoliko nenavaden termin, a se moramo prilagoditi. Zato bomo zadnja treninga opravili v času tekme, da bomo v pravem bioritmu. Ne glede na okoliščine pa odloča le igrišče, pričakujemo dobro predstavo našega moštva in nadaljevanje uspešnega prvenstvenega niza,” v napovedniku kroga št. 16 Radovan Karanović.

Dvoboj z Bravom ne bo specifičen le zaradi zgodnjega začetka.
“Bravo je ekipa, ki sledi svoji usmeritvi. Delujejo brez pritiska, gre jim res dobro v letošnji sezoni. Izhajajo iz faze obrambe, to je opazno. Imajo dober odziv po odvzetih žogah, ni naključje, da so prejeli majhno število zadetkov, a jih prav tako niso veliko dosegli. Vemo, kje so njihove dobre in hkrati slabše lastnosti. Pomembno bo, kako uspešni bomo pri organizaciji igre, bistvenega pomena pa bo naš odziv na tekmi. Igrišče nam ne bo omogočalo prednosti, a je bila ekipa uspešna na prejšnjih gostovanjih v Ljubljani, zna se prilagoditi in verjamem v pozitiven razplet.”

Kakšne so kadrovske informacije pred sobotnim dvobojem?
“Treba bo nadomestiti odsotnost kaznovanega Vrhovca. Blaž je zelo pomemben člen našega moštva, o tem ni dvoma. Gre za zglednega profesionalca, podaljšano roko vsakega trenerja na igrišču, a bomo poiskali ustrezno rešitev. Še vedno nista nared Požeg Vancaš in Kronaveter, prav tako vsi igralci, ki manjkajo že dalj časa (Tavares, Pihler, Mutavčić, Maher).

Ponedeljkove tri točke so imele dvojni pomen, v sobotnih 90 minut z dodatnim navdihom.
“Zmaga proti Kopru je prinesla veliko dobrega, boljše izhodišče na lestvici prinaša dodatno motivacijo. Zdaj smo, kjer smo si želeli biti. Tudi fantje so začutili, da jim nekatere zadeve gredo boljše. Določene ovire popuščajo in verjamem, da bomo ob rezultatski spodbudi z zadnjih tekem v prihodnje dosegli tudi nivo igre, ki si ga vsi skupaj želimo.”

Krog št. 16. Bravo – Maribor. Sobota, ob 13.30.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19