Članek
Radovan Karanović o novi uspešni predstavi in spodbudni popotnici v reprezentančni premor
DVIGNILI SE PSIHOLOŠKO IN MOTIVACIJSKO
Preskočili še eno oviro: Martin Milec med sobotnim dvobojem v Ljubljani
Foto: Grega Wernig
Serija se nadaljuje. V Ljubljani že do četrte zaporedne prvenstvene zmage, ki je v obdobju, ko je vodenje moštva prevzel Radovan Karanović, peta v sedmih tekmah. Ob tem pa nadgradnja utrditve obrambe: že šestič v drugi četrtini prvenstva z igrišča brez prejetega zadetka.

“Napovedovali smo, da bo naloga zahtevna, kar se je tudi uresničilo. Dobro smo začeli tekmo, potem pa prepustili pobudo nasprotniku. Moteče je bilo, da smo se preveč povlekli nazaj, v nasprotju z dogovorom. V 2. polčasu nismo izkoristili prve priložnosti in v nadaljevanju iz naših napak dovolili ekipi Brava, da pride do določenih priložnosti. Nato pa je znova sledil dober odziv, zadeli smo še enkrat in po prikazanem, ko potegnemo črto pod celotnim dogajanjem, smo zasluženo zmagali,” je po novi uspešni predstavi izpostavil avtor vijol’čne jesenske preobrazbe.

Moštvo je ob vračanju zmagovalne miselnosti z uspešnim prilgajanjem potrdilo raznovrstnost, glede na odsotnost Vrhovca se je strokovni štab odločil za odziv s spremembo igralnega sistema.
“Blaž je za nas zelo pomemben igralec, opazno je bilo, da je manjkal na igrišču. Predvsem smo pogrešali njegov delež pri obrambnih nalogah, toda ekipa se je dobro odzvala. Odločil smo se za Sirka, ki je naredil, kar se je od njega pričakovalo. Ne samo zaradi asistence pri prvem golu, nasploh je odigral zelo dobro. Poteza se je obrestovala.”

Vsi trije napadalci so prispevali delež: Mudrinski je zadel še tretjič v zadnjih dveh tekmah, skupaj petič. Sirk je poskrbel za asistenco, v končnici pa je zaupanje upravičil tudi Vipotnik.
“Ognjen je res v dobri seriji, upamo, da bo tako tudi nadaljeval. Ekipi je prinesel dragocene izkušnje, prav tako tudi vodstvene sposobnosti in lahko mu čestitamo za dosedanji prispevek. Vesel sem tudi za Žana, izpolnil je navodila in uspešno oddelal svoje minute. Razumljivo je Mudrinski v prednosti, Sirka in Vipotnika pa želimo skozi proces treninga spraviti še na višji nivo.”

Dodatek k zmagi: še enkrat smo tekmo končali brez dobljenega zadetka. Že šestič v zadnjih sedmih ligaških tekmah za spodbudno popotnico v reprezentančni premor, ki za nas sledi do 21. novembra.
“Po pravici povedano smo morali med tekmo prestati tudi nekaj neprijetnih trenutkov, toda v največji meri zaradi naših napak. Nismo bili kaznovani, namen je dosežen. Psihološko in motivacijsko smo zdaj v drugačnem položaju, toda ostajamo mirni in se zavedamo, kaj moramo storiti. V prihodnjih dneh ostanemo brez reprezentantov, imamo pa kar nekaj fantov, ki potrebujejo dodatno delo. Zato bomo premor izkoristili, da bi še bolj pripravljeni dočakali nadaljevanje prvenstva. Opazno je, da lahko napredujemo kot moštvo. Storili bomo vse, da bi delovali še boljše, zagotovo pa lahko jesenski finiš pričakujemo z velikim optimizmom.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19