Članek
Žan Vipotnik o prilagajanju na članski nogomet in koristnih tekmovalnih minutah
POTRPEŽLJIVOST IN UČENJE
Foto: Grega Wernig
Dobra vijol’čna faza. Serija uspešnih rezultatov je podaljšana, povečan pa je tudi seznam kandidatov za nastop. Ob širitvi kadra je Žan Vipotnik med dvobojem z Bravom znova dobil priložnost za igro in v končnici sodeloval pri zadetku za potrditev zmage na sobotni matineji.

“Res je bil nenavaden termin, z bolj zgodnjo uro začetka kot ponavadi, a rezultatski cilj je dosežen. Najbolj pomembne so 3 točke, načrt je uresničen in to je bistvenega pomena. Z novo zmago in po razpletu preostalih tekem je stanje na lestvici še boljše za nas, tako da z dodatnim motivom pričakujemo zaključek jesenskega dela prvenstva,” Žan Vipotnik o prijetnih vtisih iz Ljubljane, kjer mu po pregledu posnetka ni bila potrjena vloga strelca.

Čeprav je bil po podaji Repasa prvi pri žogi, jo je nato preusmeril v mrežo mimo vratarja Jakšić in v uradnem zapisniku je vpisan avtogol branilca domačega moštva.
“Najbolj pomembno je, da je žoga končala v mreži. Trener mi je ob vstopu dejal, naj sprintam v globino in skušam doseči gol. Škoda, da nisem izkoristil prve priložnosti, a sem vztrajal. Vesel sem, da sem sodeloval pri akciji za gol in ponujene priložnosti za igro. Na gol bo še treba počakati, a verjamem, da bo kmalu čas tudi za takšne trenutke.”

Letošnja sezona pomeni za 19-letnega napadalca poseben izziv, tudi zaradi zahtevnega prilagajanja ob preskoku iz mladinskega v članski nogomet.
“To je vedno najtežje obdobje za vsakega igralca. V kadetski in mladinski ligi sem bil uspešen, dosegal zadetke, v članskem nogometu pa je igra hitrejša, dvoboji so močnejši. Dobival sem priložnost za začetku sezone, prihajal do obetavnih situacij, a nisem imel sreče pri zaključkih. Potem sem manj igral, posvetil sem se delu, bil potrpežljiv. Strokovni štab nas dobro usmerja, trenerji so mi dejali, da bo spet prišla priložnost zame in vesel sem novih minut na igrišču. Sprejemam vsa navodila, a tudi spremljam na treningih izkušenejše soigralce. Lahko se veliko naučim od Mudrinskega in verjamem, da bom v prihodnje napredoval ter upravičil zaupanje.”

Po 16. krogih je Maribor znova povsem pri vrhu, obeta se izjemno zanimivih zadnjih 360 minut ligaškega tekmovanja v 2021.
“Smo tam, kjer moramo biti. Naslednji cilj je povezan s prvim mestom. Super je, ko ne prejemaš golov, a jih dosegaš. Vmes smo imeli določene težave z neučinkovitostjo, ustvarjali smo si priložnosti, vendar nismo zadevali, ampak sedaj se je posameznikom odprlo in upam, da bomo tako nadaljevali tudi po reprezentančnem premoru. Zdaj bomo vsi, ki smo ostali na klubskih treningih, le še z dodatnim motivom opravili obveznosti ter izkoristili to obdobje za treninge in izboljšanje določenih zadev v igri. Potem pa po vrnitvi reprezentantov gremo skupaj v zaključni del priprav na jesenski finiš.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19