Članek
Opravljene aktivnosti brez reprezentantov in ob vračanju poškodovanih
ZNOVA TUDI KRONAVETER IN POŽEG VANCAŠ
Rok Kronaveter: vrnitev na igrišče s polno obremenitvijo
Foto: Grega Wernig
Delovni teden zaključen, nedelja bo prosta. Trenutni vijol’čni utrip je spodbuden, z dodatnim navdihom po zmagovitem odhodu na reprezentančni premor.

“Pogoji za delo so dobri, ni nam treba nikamor, saj lahko vse predvidene aktivnosti opravimo v Ljudskem vrtu. Zaradi majhnega števila igralcev, ki so na voljo v tem prvem tednu, tako kot med prejšnjim reprezentančnim premorom nismo uvrstili v načrt pripravljalne tekme, smo pa dobro izkoristili delovni teden,” o storjenem v prejšnjih dneh Radovan Karanović.

Treningi potekajo brez udeležencev reprezentančnih akcij (Vrhovec, Voloder, Makoumbou, Žugelj, Koderman, Pridgar), še vedno pa niso nared Tavares, Pihler, Mutavčić in Maher.
“Nismo v popolni zasedbi, zato smo priključili pet mladincev (Kralj, Rajh, Kasalo, Horvat, Preksavec), da bi proces treninga potekal po predvidenem načrtu in da fantje iz nogometne šole dobijo dodaten zagon. Spremljamo reprezentančne nastope naših igralcev in zbiramo informacije, razumljivo moramo prilagoditi določene zadeve. Zagotovo pa je razpoloženje vplivalo tudi na delovno vnemo, dobri rezultati v preteklem obdobju so prinesli dobro ozračje in tako so fantje znova zavzeto izpolnili svoje naloge.”

Dobra novica: začetek vračanja poškodovanih.
Kronaveter je že opravil zadnje treninge z ekipo s polno obremenitvijo, priključil se je tudi Požeg Vancaš, ki trenutno še vadi z zmanjšano intenzivnostjo. Krog kandidatov za nastop se tako v ofenzivnem delu povečuje, kar bo velikega pomena v končnici jesenskega dela.”

Manj prijetna zadeva: spoznanje, da bosta na naslednji tekmi manjkala Alvir in Makoumbou.
“Zaradi rumenih kartonov proti Bravu sta se oba znašla na seznamu kaznovanih. Njuna odsotnost nam bo povzročila nekaj težav pri sestavi zvezni vrsti za dvoboj z Aluminijem, morali bomo poiskati novo rešitev. In jo tudi bomo. V tem tednu smo tako namenili poudarek telesni moči, osrednji del pa bo potekal v prihodnjih dneh, ko bomo znova skupaj v polnem številu in se začnejo priprave na nedeljsko tekmo v Ljudskem vrtu.”

Vstopamo v jesenski finiš, med 21. novembrom in 11. decembrom sledi zadnjih 360 minut leta 2021.
“Miselnost se ne spreminja, vsako tekmo posebej moramo oddelati po najboljših močeh, se vselej temeljito pripraviti. Vsak nasprotnik je zahteven, želimo pa ostati na zmagoviti poti. Temu bomo vse podredili, upajmo le, da bomo ostali zdravi in verjamem, da bomo imeli tudi v prihodnje dovolj razlogov za zadovoljstvo.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19