Članek
Blaž Vrhovec po vrnitvi z reprezentančne akcije z dodatnim motivom v jesenski finiš
EKIPA VRŽE NA POVRŠJE POSAMEZNIKA
Foto: Grega Wernig
Po vmesnem obdobju v okrnjeni zasedbi so priprave na nadaljevanje prvenstva v naslednji fazi. Znova z moštvom tudi Blaž Vrhovec, ki si je z igrami v vijoličastem prislužil zaupanje selektorja Matjaža Keka.

“Najprej zahvala soigralcem, brez njih, brez skupnega truda in dela vseh v klubu selektorjevega vabila ne bi bilo. Ekipa vrže na površje posameznika, tako da vrnitev v krog reprezentančnih kandidatov pomeni nagrado za vse, ne samo zame. Kot potrditev dosedanjega dela in dodaten zagon v prihodnje,” pravi neutrudni zvezni igralec, ki je število nastopov v majici z državnim grbom povečal s tri na pet.

“Največja čast v karieri vsakega športnika je, ko lahko zastopa svojo državo. Vesel sem, da sem obakrat zabeležil nastop in upam, da ni bilo zadnjič. Vsi so me lepo sprejeli, takoj je bilo opazno, da je v reprezentanci prisotno odlično ozračje. Rezultatsko se tokrat ni izšlo po željah, toda verjamem, da bodo naslednje kvalifikacije uspešnejše.”

Zadnje dejanje pred reprezentančnim premorom je spremljal z razdalje, po prestani kazni bo v nedeljskem popoldnevu (dvoboj z Aluminijem v Ljudskem vrtu se bo začel ob 17. uri) znova skušal prispevati pomemben delež.
“Fantje so odlično oddelali tekmo proti Bravu. Zmaga je bila zaslužena, na tribuni sem bil bolj miren kot ponavadi. Zagotovo je pa lepše pomagati na igrišču kot spremljati dogajanja z razdalje in komaj čakam, da bom znova del moštva v boju za nove točke.”

Ob vstopu v jesenski finiš imamo obetavno izhodišče.
“Lepo je, ko sam odločaš o svoji usodi in se ni treba ozirati na druge. Po vmesnem manj uspešnem obdobju smo znova na pravi poti. Če bomo opravili svoj del na pravi način, lahko nadaljujemo uspešno serijo. Cilj je zaključiti jesenski del na vrhu lestvice in to bo največji motiv za preostale štiri tekme.”
0.krog LESTVICA