Članek
Žan Kolmanič po zelo uspešni sezoni v Austinu s pogodbo do 2024
DOKAZ DOBREGA DELA V MARIBORU
Foto: Grega Wernig
Ameriška zgodba o uspehu je dobila novo poglavje: Žan Kolmanič po pravilih tamkajšnje lige s potrditvijo dolgoročnejšega sodelovanja ostaja kot član Austin FC v Major League Soccer do leta 2024. Kluba sta ob selitvi 21-letnega branilca v ZDA sklenila dogovor, ki je za NK Maribor pomenil donosen prestop.

Po dobrih igrah v vijoličastem je Žan nadgradil razvojno pot in v Austinu v preteklih mesecih zbral 30 nastopov (23-krat v začetni enajsterici) ter prispeval štiri asistence, kar mu na klubski lestvici omogoča delitev tretjega mesta. Kot novinec v hitro razvijajočem se in vedno bolj atraktivnem tekmovanju je zabeležil 41 neposrednih podaj v napadalnih akcijah, kar ga uvršča na peto mesto med vsemi branilci v ligi. Hkrati pa je po odvzetih žogah (32) tretji najuspešnejši pri Austinu. Nekdanji član selekcije U21 je v oktobrskem terminu dobil tudi prvo povabilo v člansko reprezentanco Slovenije.

“Žanov primer dokazuje, da fantje, ki odhajajo iz Maribora v tujino, naredijo korak naprej. Obenem pa gre za potrditev njegove kvalitete in dobrega dela v našem klubu. Veseli nas, da se je hitro prilagodil na novo okolje in postal pomemben član moštva. Žan je najprej naredil uspešen preskok iz nogometne šole v člansko konkurenco in zdaj tudi na prvi postaji v tujini, kar je spodbudno za klub ter za igralce. Upamo, da bo podobnih zgodb v prihodnje še več, saj imamo znova v kadru kar nekaj fantov, ki so iskani, kar dokazuje, da je ekipa tržno zanimiva in da je Maribor dobra odskočna deska za tujino. Ne samo za klube v Evropi, ampak tudi onstran luže,” je ob potrditvi novice iz MLS pojasnil športni direktor Marko Šuler.
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16