Članek
Radovan Karanović v napovedniku nedeljskega dvoboja z Muro
ZAUPAM IGRALCEM, IMAMO KVALITETO
Strokovni štab po uspešni vijol'čni seriji pripravlja moštvo na nov izziv
Foto: Grega Wernig
Zadnjih 90 minut v novembru, zaključek prve polovice prvenstva z dvobojem, ki bo imel dodatno težo. Dvoboj z Muro prinaša velik navdih, po uspešni vijol’čni seriji gremo v Mursko Soboto s spodbudno popotnico.

Ob vstopu v zaključni del priprav in v napovedniku kroga št. 18 Radovan Karanović: “Muri čestitke za izjemno zmago in prikazano proti Tottenhamu. Mura je z evropskimi rezultati ob izkušnjah pridobila tudi na samozavesti, toda usmerili smo se le k našim pripravam. Za nami je uspešen delovni teden, smo v dobrem trenutku in verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo tudi v Murski Soboti.”

Med temeljitimi pripravami slabša vremenska napoved zahteva dodatno mero prilagajanja, treba bo upoštevati tudi te okoliščine.
“Če bo vreme takšno, kot kažejo napovedi, se moramo pripraviti tudi na drugačne razmere za igro. Toda našega izhodišča nič ne spreminja, ne glede na stanje igrišča se bo treba odzvati na primeren način.”

Pri sestavljanju tekmovalnega načrta za nedeljo ne bomo pripisovali večjega pomena posledicam Murinega evropskega večera.
“Ne oziramo se na pretekle dogodke ali na morebitno utrujenost tekmecev, tekme proti Mariboru pomenijo dodaten motiv tudi za njih. O razpletu bo odločalo več dejavnikov, marsikaj se bo vprašalo tudi nas. Smo Maribor in vemo, zakaj gremo tja. Maribor se mora vrniti tja, kjer je nekoč že bil. V naši slačilnici imamo kar nekaj igralcev visokega nivoja, moštvo ima kvaliteto, ki jo potrjuje iz tedna v teden in iz tega bomo izhajali. Zaupam igralcem, imamo različne možnosti za način igre in ne glede na taktiko, ki jo bomo izbrali, verjamem, da bomo prišli do želenega rezultata.”

Kakšne so kadrovske novice med odštevanjem do gostovanja v Fazaneriji (nedelja, 20.15)?
Alvir še ni treniral z moštvom, prav tako Vipotnik. Ostali so na razpolago, pripravljeni in motivirani za nedeljski boj.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8