Članek
Marcos Tavares ob predstavitvi izida nestrpno pričakovane biografije
KAPETAN, KOT GA ŠE NISMO POZNALI
Foto: Grega Wernig
“Gre za poseben trenutek, zame in za mojo družino. Moram priznati, da sem bil še bolj nervozen kot kdaj pred tekmo,” je ob predstavitvi izida knjige, nestrpno pričakovane biografije poudaril Marcos Tavares.

Legenda zdaj tudi uradno v naše domove. Iz tiskarne na police. 320 strani o kapetanu, kot ga še nismo poznali. Legenda opisuje kapetana, najboljšega strelca v obdobju pred in pri NK Maribor. O prijetnih, a tudi manj prijetnih trenutkih nogometne in življenjske poti.
“To je moja zgodba, ki sem jo želel deliti z vsemi. Če obstaja Marcos Tavares legenda, je to postal zaradi NK Maribor. Hvaležen sem klubu za vse prijetne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Knjiga, s predstavitvijo moje zgodbe pa je namenjena vsem ljudem, predvsem mladim z namenom, da ne bi ponavljali mojih napak. Obstaja namreč Marcos Tavares pred prihodom v Ljudski vrt in Marcos Tavares po igranju za NK Maribor. Preden smo se spoznali, sem v življenju naredil precej napak. Tudi zaradi tega sem želel predstaviti mojo zgodbo na takšen način. Velikokrat sem vmes zajokal, ko je nastajalo gradivo za knjigo, določene zadeve je bilo težko povedati, a na koncu je bilo vredno. Nikdar nisem razmišljal o tem, da bom imel biografijo. Zame je Legenda več kot knjiga. Je umetnost.”

Po vmesnem zbiranju prednaročil bo zdaj zanimivo, obvezno branje vsem, ki nam je pri srcu vijoličasta barva, na voljo tudi z neposrednim nakupom. Od torka, 30. novembra, v Vijol’čni Bajti in na stojnici NK Maribor v Europarku ali prek spleta tukaj

Marcos Kapetan Tavares. LEGENDA.

20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19