Članek
Jan Repas v pričakovanju štajerskega obračuna in otvoritve tretje četrtine prvenstva
MANJKA ŠE NADGRADNJA
Foto: Grega Wernig
Po polovici tekmovanja v PLT: 18 krogov, 33 točk. Odpiramo tretjo četrtino prvenstva, še 180 minut do konca jesenskega dela. Najprej z zadnjim gostovanjem v 2021.

“Tekmovalnih motivov ne manjka, čaka nas zahtevna preizkušnja po bolečem porazu v Murski Soboti. Ves teden se pripravljamo na gostovanje v Celju in gremo odločno po nove točke. S popolnim izkupičkom bi lahko uspešno zaključili jesenski del, toda zdaj smo popolnoma osredotočeni le na sobotni dvoboj,” pravi Jan Repas v pričakovanju štajerskega obračuna.

Za nami sta povsem različni četrtini: v uvodni 13, nato 20 osvojenih točk. Kakšna bi bila ocena prve polovice prvenstva?
“Do tekme proti Muri smo nanizali serijo zaporednih zmag in gledano v celoti smo v drugi četrtini prvenstva v večjem delu odigrali, kot je treba. Žal pa smo slabše začeli sezono, kar kvari skupni vtis. Na zadnji tekmi nekaterih dogovorov nismo izpolnili, kot je bilo predvideno. Spomniti se je treba, kaj je bilo pred Muro in tako se moramo postaviti na igrišču.”

Med osebnimi načrti v nadaljevanju sezone Jan izpostavlja izboljšanje osebne statistike.
“Če pogledamo dosedanje tekme, nisem zadovoljil osebnih in želja ostalih. Skušam se potruditi, da bi pomagal ekipi na najboljši način. Statistično se mi ni obrestovalo, a bom vztrajal, vložil še več truda. Zavedam se, da uvod v sezono ni bil najboljši. V zadnjem obdobju se je forma stopnjevala, manjka pa še nadgradnja v obliki zadetkov ali asistenc.”

Ob dejavnikih, ki jih moramo upoštevati, potrebujemo v soboto tudi ustrezno prilagajanje na pogoje za igro.
“Drži, igrišča so v slabšem stanju zaradi trenutnih vremenskih razmer. Treba se je prilagoditi že na treningih, toda ob prihodu na igrišče bodo pogoji med tekmo enaki za vse.”

Kaj nas čaka v sobotnem večeru v Celju?
“Veliko so kadrovali pred sezono, potrebovali so določen čas za prilagajanje. Zavedamo se, da je ekipa Celja sposobna storiti več, kot je prikazala doslej. Zato smo popolnoma usmerjeni k tekmi, vemo, od kod nam preti nevarnost. Vemo pa, kaj zmoremo sami in verjamem, da bomo to potrdili na igrišču.”
0.krog LESTVICA