Članek
Štajerski obračun, tretjič v letošnji sezoni: krog št. 19 v Celju v soboto (20.15)
ZA VRNITEV NA ZMAGOVITO POT
Foto: Grega Wernig
Štajerski obračun, tretjič v letošnji sezoni. “Želimo se takoj vrniti na zmagovito pot in prikazati boljšo podobo moštva,” poudarja v napovedniku sobotnega gostovanja v Celju (začetek ob 20.15) Radovan Karanović.

“Pristop proti Muri ni bil vprašljiv, toda manjkale so boljše odločitve, razmišljanje v igri ni bilo na želenem nivoju ob določenih situacijah. Opravili smo analizo, si skupaj pogledali, kaj je šlo narobe in se pogovorili o zadevah, ki se ne smejo ponoviti.”

Med jesenskim finišem je treba upoštevati tudi težje pogoje za igro.
“Spremljamo zadeve in vse okoliščine, igrišča so še v solidnem stanju, čeprav se je vreme poslabšalo. Pripravljeni smo na vse, tudi na morebitno prilagajanje na slabše pogoje. V vsakem primeru pa je najpomembnejše, da se ekipa mora odzvati na najustreznejši način.”

Dobra popotnica: proti Celju imamo v letošnjem prvenstvu v dveh tekmah dve zmagi.
“Vemo, da imajo mlado, ambiciozno moštvo, ki išče globino in igra dinamičen nogomet. Prihod večjega števila igralcev pred začetkom sezone je povečal pričakovanja, a gre za proces, ki potrebuje svoj čas. Celjani so med sezono dvignili nivo igre in na to tekmo se temeljito pripravljamo, toda razplet bo v največji meri odvisen od nas.”

In še kadrovske novice pred sobotnim dvobojem?
Žugelj najbrž ne bo mogel igrati. Že dalj časa je vztrajal kljub lažji poškodbi in bolečinam, tokrat je malo možnosti, da bi lahko ostal med kandidati za nastop. Vrhovec je v sredo prvič treniral in bo nared, priključila sta se tudi Alvir ter Vipotnik, tako da bomo do tekme uspeli razširiti kader.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19